2 kicsi vagy 1 nagy tojás
250 g karfiol(rózsa) (nyersen)
200 g cottage cheese (vagy helyette túró)
1 ek olvasztott kókuszolaj
1 csipetnyi só
1 púpozott ek (kb. 10 g) útifűmaghéj
50 g zabpehelyliszt
tetejére: ízlés szerinti magok (nálam lenmag)
A karfiolt megmossuk, lecsepegtetjük és aprítógépben összeaprítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük, hűtőbe tesszük kb. 20 percre, majd formázzuk, vízzel megspricceljük, megszórjuk lenmaggal és előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 4-es fokozaton -ez kb. 180 fok – kb. 50 percig sütöttem, 6 db “zsemlém” lett ebből az adagból.
A dagasztótálunkban lévő érett kovászra mértük a tejet, vizet, olvasztott vajat és a cukrot. Fakanállal elkevertük. Rá szitáltuk a lisztet és hozzáadtuk a sót. Bedagasztottuk. A d...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: NehézElőtészta hozzávalóit este összekevertem, reggelig a pulton hagytam. Ma reggel megfőztem egy közepes krumplit és a főzővizét is megtartottam. A tegnap esti előtésztámhoz adtam a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és pürésítjük. Az élesztőt a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A hideg burgonyapürét összedolgozzuk a lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojást és kevés vizet kellett hozzákeverni. 15 percet állni hagytam, majd 170 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Bacon chipsszel, tojássalátával és lila hagymával tála...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű