2 kicsi vagy 1 nagy tojás
250 g karfiol(rózsa) (nyersen)
200 g cottage cheese (vagy helyette túró)
1 ek olvasztott kókuszolaj
1 csipetnyi só
1 púpozott ek (kb. 10 g) útifűmaghéj
50 g zabpehelyliszt
tetejére: ízlés szerinti magok (nálam lenmag)
A karfiolt megmossuk, lecsepegtetjük és aprítógépben összeaprítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük, hűtőbe tesszük kb. 20 percre, majd formázzuk, vízzel megspricceljük, megszórjuk lenmaggal és előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 4-es fokozaton -ez kb. 180 fok – kb. 50 percig sütöttem, 6 db “zsemlém” lett ebből az adagból.
Az élesztőt elkeverjük a vízzel. Kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a magokat, a sikért, a fűszert és a sót. Hozzáöntjük az élesztős vizet és rugalmas tésztává dagasztjuk. Cipót form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt-só keverék közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a tejet, a vajat és a tojást. Keverje össze az összes folyadékot, majd kezdje el hozzáadni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű