2 kicsi vagy 1 nagy tojás
250 g karfiol(rózsa) (nyersen)
200 g cottage cheese (vagy helyette túró)
1 ek olvasztott kókuszolaj
1 csipetnyi só
1 púpozott ek (kb. 10 g) útifűmaghéj
50 g zabpehelyliszt
tetejére: ízlés szerinti magok (nálam lenmag)
A karfiolt megmossuk, lecsepegtetjük és aprítógépben összeaprítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük, hűtőbe tesszük kb. 20 percre, majd formázzuk, vízzel megspricceljük, megszórjuk lenmaggal és előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 4-es fokozaton -ez kb. 180 fok – kb. 50 percig sütöttem, 6 db “zsemlém” lett ebből az adagból.
A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a sóval és a zöldfűszerekkel. Elmorzsoljuk a vajjal, végül összedolgozzuk a tejjel – lágy, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Kb. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt pici cukorral kb. fél dl langyos tejben felfuttatom (ezt az előírt 2 dl-ből vesszük el). A lisztet,a vizet,a tejet,a vajat,a sót és a felfuttatott élesztőt néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előtészta készítése 2. Előtészta érése szobahőmérsékleten: 12-14 óra 3. TangZhong keverék készítése a megadott liszt és víz 65-80C°-on történő gyors keverés melletti 5-6 perce...
Elkészítési idő: 16 óra Nehézség: Könnyű