Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

KF Sajtos-bacon-ös zsemlesüni


Írta:

Adag: 1 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Fejenként 1 db 100gr-os KF zsömle
Trappista sajt
Camambert sajt
néhány deka kockázott bacon és kisült zsírja
Ízlés szerint fokhagyma,petrezselyem,bors.

Elkészítés:


A zsömlét bevagdosom mélyen mindkét irányból 1x1 vagy 1,5x1,5 centis kockákra,de nem az aljáig. Megpirítjuk a bacont, majd a résekbe dugdossuk a sajtokat és a bacont. A zsírban fokhagymát,petrezselymet is piríthatunk enyhén. Majd a zsírt is rácsorgatjuk a zsemlére. 180 fokos sütőbe toljuk 10-15 percre. A zsömle rostdús,nagyon laktató!
Javasolt,ha már szénhidrát éhségünk van a diéta során.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Schinken-Käse-Focaccia
Schinken-Käse-Focaccia

Mehl, Trockenhefe und Salz mischen. Das lauwarme Wasser und das Öl zufügen und alles gut verkneten. Zugedeckt an einem warmen Ort ca. 30 Min. gehen lassen. Den Teig nochmals kur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Kenyér ?
Kenyér ?

Összegyúrni pár perc alatt, (ha szükséges gyúrás közben, ha kemény mehet bele még kevés víz vagy épp liszt ha nagyon ragad. Egy jó órát keleszteni, kihúzni , mint a rétest, összeh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Paleo kenyér(egyszerű)
Paleo kenyér(egyszerű)

Melegítsük elő a sütőt 160ºC-ra. Kenjük meg zsírral az alját és oldalát egy kenyérsütő tepsinek (vagy cipó méretű tepsinek), és az aljára tegyünk sütőpapírt, amit szintén zsírozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Madre kovász (Vadkovász)
Madre kovász (Vadkovász)

A Levito Madre egy olasz fajta kovász, amit lefordítva magyar nyelvre anyakovásznak hívnak. Az alap anyagokon kívül mint a liszt és a víz, mézet és oliva olajat is tartalmaz. Allít...

Elkészítési idő: 25 nap
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk