Fejenként 1 db 100gr-os KF zsömle
Trappista sajt
Camambert sajt
néhány deka kockázott bacon és kisült zsírja
Ízlés szerint fokhagyma,petrezselyem,bors.
A zsömlét bevagdosom mélyen mindkét irányból 1x1 vagy 1,5x1,5 centis kockákra,de nem az aljáig. Megpirítjuk a bacont, majd a résekbe dugdossuk a sajtokat és a bacont. A zsírban fokhagymát,petrezselymet is piríthatunk enyhén. Majd a zsírt is rácsorgatjuk a zsemlére. 180 fokos sütőbe toljuk 10-15 percre. A zsömle rostdús,nagyon laktató!
Javasolt,ha már szénhidrát éhségünk van a diéta során.
Mehl, Trockenhefe und Salz mischen. Das lauwarme Wasser und das Öl zufügen und alles gut verkneten. Zugedeckt an einem warmen Ort ca. 30 Min. gehen lassen. Den Teig nochmals kur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni pár perc alatt, (ha szükséges gyúrás közben, ha kemény mehet bele még kevés víz vagy épp liszt ha nagyon ragad. Egy jó órát keleszteni, kihúzni , mint a rétest, összeh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 160ºC-ra. Kenjük meg zsírral az alját és oldalát egy kenyérsütő tepsinek (vagy cipó méretű tepsinek), és az aljára tegyünk sütőpapírt, amit szintén zsírozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Levito Madre egy olasz fajta kovász, amit lefordítva magyar nyelvre anyakovásznak hívnak. Az alap anyagokon kívül mint a liszt és a víz, mézet és oliva olajat is tartalmaz. Allít...
Elkészítési idő: 25 nap Nehézség: Nehéz