menu

Családireceptkönyv.hu

Török kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
10 dkg kenyérliszt
2 csapott tk. só
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő
1 tk. cukor

Elkészítés:


A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. Ha ragacsos, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Kelesztőtálba duplájára kelesztjük:
Lisztezett felületre borítjuk:
Cipót formázunk belőle, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetünk:
Letakarjuk, én ráborítottam a kelesztőtálat, és ismét hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt s ütőt előmelegítjük 200 fokra.
A megkelt tésztába az ujjunkkal mintázzuk. Kicsit beolajozzuk a kezünket és először körbe, majd a közepébe
nyomjuk a mintát:
Lekenjük felvert, egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, fekete szezámmal vagy nigella maggal és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.limarapeksege.hu/2011/07/torok-kenyer.html?m=1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gyors magos kenyér
Gyors magos kenyér

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szárazanyagot, az zsírt és a sót. Egy kizsírozott hosszúkás formába (21x8cm) öntjük, megszórjuk a tetejét a magvakkal, és 180 fokon tűpróbáig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szicíliai kenyér
Szicíliai kenyér

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe tesszük és dagasztjuk. Kivesszük a gépből, 8...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Magvas rozskenyér
Magvas rozskenyér

A magok kivételével az összes hozzávalót bekészítem a kenyérsütőgép üstjébe, elindítom a dagasztás programot. A gép végig nyitott tetővel dolgozik. A tészta ragacsosabb lesz, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Indiai lepénykenyér
Indiai lepénykenyér

Keverjük össze a ozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk