Családireceptkönyv.hu

Török kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
10 dkg kenyérliszt
2 csapott tk. só
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő
1 tk. cukor

Elkészítés:


A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. Ha ragacsos, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Kelesztőtálba duplájára kelesztjük:
Lisztezett felületre borítjuk:
Cipót formázunk belőle, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetünk:
Letakarjuk, én ráborítottam a kelesztőtálat, és ismét hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt s ütőt előmelegítjük 200 fokra.
A megkelt tésztába az ujjunkkal mintázzuk. Kicsit beolajozzuk a kezünket és először körbe, majd a közepébe
nyomjuk a mintát:
Lekenjük felvert, egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, fekete szezámmal vagy nigella maggal és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
221. Kovászos kenyér
221. Kovászos kenyér

A kovászos kenyérhez szükség van egy jó érett kovászra, ami télen max. 10-12, nyáron akár 5-6 órával korábban lett megetetve. Szép buborékos és magasra emelkedett, akkor lehet vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Török lepénykenyér
Török lepénykenyér

Az élesztőt a cukorral a langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Majd beletesszük az olajat, jogurtot és sót, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen 1 ór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovász etetés hűtős
Kovász etetés hűtős

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS KENYÉRFELFÚJT
SAJTOS KENYÉRFELFÚJT

gy közepes méretű mély sütőtálat kikenjük a vajjal. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kenyérszeleteket félbe vágjuk. A bort kiöntjük egy mély tányérba és gyors mozdulattal megmár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk