menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis gyümölcskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


17 dkg liszt

4 evőkanál cukor (kb 6 dkg)
3 tojás
15 dkg margarin
1 teáskanál sütőpor
1 marok bögre darabolt dió
1 marok kandírozott vegyes gyümölcskocka (vagy apróra vágott aszalt gyümölcsök)
5 dkg étcsokoládé (törjük apró darabkákra)
2 teáskanál rum

Elkészítés:


A diót, gyümölcsöt és csokit keverjük össze a rummal, majd megszórjuk két evőkanál liszttel (ez a liszt itt a 17 dkg-on felüli tétel) majd keverjük el jól.

A vajat picit olvasztjuk meg, hogy puhább legyen, majd keverjük össze a cukorral. Tegyük hozzá a tojásokat, keverjük ismét el alaposan, végül öntsük hozzá a sütőport és a lisztet. (előnyös ha a sütőport és a lisztet előzetesen már összekeverjük egymással)
Ehhez a masszához hozzáöntjük a gyümölcskeverékünket és egyenletesen eloszlatjuk benne.

Végül az egészet egy kivajazott püspökkenyér formába töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha kisült megszórhatjuk még egy kis porcukorral.

Csokis gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
93. Tökmagos házi kenyér
93. Tökmagos házi kenyér

A z anyagokat összekeverjük,dagasztjuk,kelesztjük. Átgyúrjuk,formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük,tetejét bevágjuk.Kb.40 percig kelesztjük Tojásfehérjével megkenjük,tökmagot t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Hagyományos kovászos fehér kenyér
0. Hagyományos kovászos fehér kenyér

Készítsük el a 150 g kovászt a következőképpen: tegyünk az anyakovászunkból 1 evőkanálnyit egy nagy tálba, tegyünk hozzá 75 g fehér lisztet vagy rozslisztet (lehetőleg frissen őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldfűszeres lepény
Zöldfűszeres lepény

A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a sóval és a zöldfűszerekkel. Elmorzsoljuk a vajjal, végül összedolgozzuk a tejjel – lágy, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Kb. 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csavart focaccia bagett
Csavart focaccia bagett

A tésztával ugyanúgy járok el, mint a klasszikus focacciaánál: az élesztőt a cukros langyos víz és tej keverékében felfuttatom, majd hozzáöntöm a liszthez. Sózom és beleteszem az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk