menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis gyümölcskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


17 dkg liszt

4 evőkanál cukor (kb 6 dkg)
3 tojás
15 dkg margarin
1 teáskanál sütőpor
1 marok bögre darabolt dió
1 marok kandírozott vegyes gyümölcskocka (vagy apróra vágott aszalt gyümölcsök)
5 dkg étcsokoládé (törjük apró darabkákra)
2 teáskanál rum

Elkészítés:


A diót, gyümölcsöt és csokit keverjük össze a rummal, majd megszórjuk két evőkanál liszttel (ez a liszt itt a 17 dkg-on felüli tétel) majd keverjük el jól.

A vajat picit olvasztjuk meg, hogy puhább legyen, majd keverjük össze a cukorral. Tegyük hozzá a tojásokat, keverjük ismét el alaposan, végül öntsük hozzá a sütőport és a lisztet. (előnyös ha a sütőport és a lisztet előzetesen már összekeverjük egymással)
Ehhez a masszához hozzáöntjük a gyümölcskeverékünket és egyenletesen eloszlatjuk benne.

Végül az egészet egy kivajazott püspökkenyér formába töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha kisült megszórhatjuk még egy kis porcukorral.

Csokis gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Gyors házi cipó
Gyors házi cipó

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót és fakanállal gyorsan összedolgozzuk őket. Dagasztani...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zalai kenyér
Zalai kenyér

1. A langyos lisztet nagy tálba átszitáljuk, közepére mélyedést készítünk és a langyos vízben eloszlatott élesztőt beleöntjük. 2. Kevés lisztet ráhintünk és kovászt keverünk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Rusztikus mediterrán kenyér
Rusztikus mediterrán kenyér

Keverd össze a száraz anyagokat, majd mehet bele minden ami folyik, utána az apróra vágott töltelékféle. Kól keverd ki. Kiolajozott sütőformában süsd 1 órán át 180 fokon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lepénykenyér
Lepénykenyér

Fél kiló lisztet elkeverem a sütőporral, sóval, majd hozzáöntöttem a vizet és az olajat is. Dagasztógéppel összekeverem, majd mehet hozzá 4-5 deka liszt, hogy megfelelő keménységű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk