17 dkg liszt
4 evőkanál cukor (kb 6 dkg)
3 tojás
15 dkg margarin
1 teáskanál sütőpor
1 marok bögre darabolt dió
1 marok kandírozott vegyes gyümölcskocka (vagy apróra vágott aszalt gyümölcsök)
5 dkg étcsokoládé (törjük apró darabkákra)
2 teáskanál rum
A diót, gyümölcsöt és csokit keverjük össze a rummal, majd megszórjuk két evőkanál liszttel (ez a liszt itt a 17 dkg-on felüli tétel) majd keverjük el jól.
A vajat picit olvasztjuk meg, hogy puhább legyen, majd keverjük össze a cukorral. Tegyük hozzá a tojásokat, keverjük ismét el alaposan, végül öntsük hozzá a sütőport és a lisztet. (előnyös ha a sütőport és a lisztet előzetesen már összekeverjük egymással)
Ehhez a masszához hozzáöntjük a gyümölcskeverékünket és egyenletesen eloszlatjuk benne.
Végül az egészet egy kivajazott püspökkenyér formába töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kisült megszórhatjuk még egy kis porcukorral.
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót és fakanállal gyorsan összedolgozzuk őket. Dagasztani...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A langyos lisztet nagy tálba átszitáljuk, közepére mélyedést készítünk és a langyos vízben eloszlatott élesztőt beleöntjük. 2. Kevés lisztet ráhintünk és kovászt keverünk be...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverd össze a száraz anyagokat, majd mehet bele minden ami folyik, utána az apróra vágott töltelékféle. Kól keverd ki. Kiolajozott sütőformában süsd 1 órán át 180 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kiló lisztet elkeverem a sütőporral, sóval, majd hozzáöntöttem a vizet és az olajat is. Dagasztógéppel összekeverem, majd mehet hozzá 4-5 deka liszt, hogy megfelelő keménységű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű