menu

Családireceptkönyv.hu

635. Zsebes pita


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


9 -10 db hoz
40 dkg bl 55 liszt
20 dkg bl 80 kenyérliszt
3 dkg élesztő
1 mkl cukor
Csipet só
1-2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


Élesztőt 1,2 dl.cukros langyos vízzel kikeverni liszthez adni a leírtakat vizet amennyit a tészta felvesz , félfogós tèsztát dagasztani .
Keleszteni 40 perc ( 2 szeresère megkel)
Darabolni egyforma súlyra ( 9 db 12 dk dekásra daraboltam )
Formáztam mint a zsemlèt ,
25 percig letakarva kelesztettem , kör alakban sodortam közepe vastagabb legyen széleit ujjammal még lapított, 25 percig kelesztettem letakarva , sütőt 220 fokra tepsit előmelegítettem pita lapokat rádobáltam 3 db egy tepsibe ami elfért 7- 8 perc sütès .
Nem muszáj sodorni kézzel is ki lehet lapítani tányér alját rányomni , akkor elég 15 perc lapítottan kelesztès sütés .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Finom házi kenyér
Finom házi kenyér

Bedagasztom, 10 percig kelesztem, átgyúrom, 20 percig kelesztem, megformázom, kacsasütőben kelesztem még kb 30 percet amíg a sütő 230 fokra melegszik. Fedővel együtt sütöm kb 15-20...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kenyér dagasztás nélkül
Házi kenyér dagasztás nélkül

Ezt a négy hozzávalót szépen berakjuk egy nagyobb tálba, és egy fakanállal összekeverjük. Letakarjuk egy fóliával, berakjuk a sütőbe, és rázárjuk az ajtót (nem nyomogatjuk a gombok...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Ír szódás kenyér
Ír szódás kenyér

Gyorsan összedolgozom, nem kell dagasztani, csak hogy összeálljon. Kb. 200 fokon 30-40 percig sütöm. Ennyi idő alatt meleg kenyér kerül az asztalra.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szafi reform paleo zsemle
Szafi reform paleo zsemle

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk