50 dkg liszt
2 dl víz, nekem savó a tegnapi kecskesajtból maradt
1/2 dl tej
1/2 élesztő
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só...
Szóráshoz:
szezámmag.
lenmag,
zöldfűszer
Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor kilapítottam egy téglalapra és feltekertem mint a kifliket...beletettem a bagett formába... hagytam még kelni itt is 15 percet... lefújtam vízzel..szórtam a magokkal,zöldfűszerrel, bevagdostam. Tettem rá egy lefújt tepsit és így kezdtem el sütni.. gőz alatt, majd levettem a tepsit és ropogósra sütöttem.
Bagett gőz alatt sütve!!!!
Van már fent bagett recept, de ez megint egy újítás... sokan mondták, hogy nincs bagett sütőjük, ezt most nem abban sütöttem, pont azért, hogy ezt gyakorlatilag mindenki megfogja tudni sütni, mert semmi extra hozzávaló nem kell.
10 dkg sima liszt
1 dkg élesztő
1,5 dl víz ebből egy kis gyors kovászt csinálok, ezt hagyom letakarva egy órát magára
ezután a dagasztó aljára teszek
1 teáskanál sót
30 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
0,5 dkg élesztő
1 dl víz
3 evőkanál joghurt és erre az előkovász
alaposan kidagasztom, nem kell megijedni elég laza a szerkezete... duplájára keleszteni...
ezután 3 cipóra szedtem és ki gömbölyítem 15 percig hagyom, hogy a sikérszálak lazuljanak benne...
a cipókat én leszoktam mérni, hogy egyformák legyenek....
Kinyújtom én nagyon vékonyra és elkezdtem feltekerni.. a tekerés alja legyen alul mikor a sütőpapírra teszem, amikor az első belekerült a tepsibe akkor a sütőpapírt a 3-ik képen látható módon felhúztam a papírt, és ment mellé a második meg a harmadik is...
Most letakartam és 20 percet hagyom kelni.
Mielőtt a sütőbe rakom akkor bevágom a bagetteket, nagyon alaposan lefújtam a virág permetezőmmel...megszórtam magokkal, és most jön az én trükköm....
Vettem elő két kicsit nagyobb darab fóliát mint a tepsi szélessége... a két darabot fogtam és az oldalát összehajtottam, és így kaptam egy akkora darab fóliát ami teljesen alaposan befedi a tepsit.. jól leszorítottam az oldalához is a lényege az, hogy minden gőz bent kel maradjon
KB 15-20 perc múlva levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem...ezután soha nem sütök semmit gőz nélkül.
Bagett!!!
Bagett sült... szeretem mert viszonylag hamar meg van, és pótolja ha kevés a kenyerünk...
Friss meleg BAGETT. ...szendvicseket csinálok belőle...................recept: csináltam egy gyors kovászt... 10 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5 dl víz... nekem ez is savó volt.... ezt összekevertem ....hagytam 1 órát kelni... ezután egy csipet sót teszek a dagasztóba.. rámértem 40 lisztet, 2,5 vizet... én itt is savót használtam... bele a kovász... kidagasztottam...hagytam kelni 1 órát... ekkor 3 részre vágtam kigömbölyítettem... pihent 10 percet... aztán kilapítottam és téglalap alakúra nyújtottam és feltekertem... az alját össze csíptem.....kicsit meggurigáztam ...beletettem a sütőformába...itt még hagytam 20 percet ... a sütőbe tettem egy tálka vizet, a bagetteket bevágtam,
lespricceltem alaposan, megszórtam magokkal.tökmag,szezám,lenmag.. 250 fokon megsütöttem.
Elkészítése: A vizet megmelegítjük, de ne legyen forró. Hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a magkeveréket elkeverjük a sóval, hozzáa...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűFormázás után tejjel lekentem és bele forgattam a reszelt sajtba. Dagasztás➡️5-10 perc pihentetés ➡️ formázás ➡️ kenès ,sajtozàs ➡️ 40 perc kelesztès ➡️ sütés 220 fokon 15 perc kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.Adjuk hozzá az olajat és a vizet a száraz hozzávalókhoz. Kézzel vagy tésztakeverővel dagasztjuk a keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: Könnyű