Családireceptkönyv.hu

Bagett Valitól


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 dl víz, nekem savó a tegnapi kecskesajtból maradt
1/2 dl tej
1/2 élesztő
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só...

Szóráshoz:
szezámmag.
lenmag,
zöldfűszer

Elkészítés:


Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor kilapítottam egy téglalapra és feltekertem mint a kifliket...beletettem a bagett formába... hagytam még kelni itt is 15 percet... lefújtam vízzel..szórtam a magokkal,zöldfűszerrel, bevagdostam. Tettem rá egy lefújt tepsit és így kezdtem el sütni.. gőz alatt, majd levettem a tepsit és ropogósra sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bagett gőz alatt sütve!!!!
Van már fent bagett recept, de ez megint egy újítás... sokan mondták, hogy nincs bagett sütőjük, ezt most nem abban sütöttem, pont azért, hogy ezt gyakorlatilag mindenki megfogja tudni sütni, mert semmi extra hozzávaló nem kell.

10 dkg sima liszt
1 dkg élesztő
1,5 dl víz ebből egy kis gyors kovászt csinálok, ezt hagyom letakarva egy órát magára
ezután a dagasztó aljára teszek
1 teáskanál sót
30 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
0,5 dkg élesztő
1 dl víz
3 evőkanál joghurt és erre az előkovász
alaposan kidagasztom, nem kell megijedni elég laza a szerkezete... duplájára keleszteni...
ezután 3 cipóra szedtem és ki gömbölyítem 15 percig hagyom, hogy a sikérszálak lazuljanak benne...
a cipókat én leszoktam mérni, hogy egyformák legyenek....
Kinyújtom én nagyon vékonyra és elkezdtem feltekerni.. a tekerés alja legyen alul mikor a sütőpapírra teszem, amikor az első belekerült a tepsibe akkor a sütőpapírt a 3-ik képen látható módon felhúztam a papírt, és ment mellé a második meg a harmadik is...
Most letakartam és 20 percet hagyom kelni.
Mielőtt a sütőbe rakom akkor bevágom a bagetteket, nagyon alaposan lefújtam a virág permetezőmmel...megszórtam magokkal, és most jön az én trükköm....
Vettem elő két kicsit nagyobb darab fóliát mint a tepsi szélessége... a két darabot fogtam és az oldalát összehajtottam, és így kaptam egy akkora darab fóliát ami teljesen alaposan befedi a tepsit.. jól leszorítottam az oldalához is a lényege az, hogy minden gőz bent kel maradjon
KB 15-20 perc múlva levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem...ezután soha nem sütök semmit gőz nélkül.

Bagett!!!
Bagett sült... szeretem mert viszonylag hamar meg van, és pótolja ha kevés a kenyerünk...




Friss meleg BAGETT. ...szendvicseket csinálok belőle...................recept: csináltam egy gyors kovászt... 10 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5 dl víz... nekem ez is savó volt.... ezt összekevertem ....hagytam 1 órát kelni... ezután egy csipet sót teszek a dagasztóba.. rámértem 40 lisztet, 2,5 vizet... én itt is savót használtam... bele a kovász... kidagasztottam...hagytam kelni 1 órát... ekkor 3 részre vágtam kigömbölyítettem... pihent 10 percet... aztán kilapítottam és téglalap alakúra nyújtottam és feltekertem... az alját össze csíptem.....kicsit meggurigáztam ...beletettem a sütőformába...itt még hagytam 20 percet ... a sütőbe tettem egy tálka vizet, a bagetteket bevágtam,
lespricceltem alaposan, megszórtam magokkal.tökmag,szezám,lenmag.. 250 fokon megsütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós olasz olívás ciabatta (Sóbors)
Ropogós olasz olívás ciabatta (Sóbors)

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukros tejben. A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a többi hozzávalót, a vizet apránként, úgy, hogy kicsit ragacsos, galuskaállagú tésztát k...

Elkészítési idő: 8 óra+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rozmaringos diókenyér
Rozmaringos diókenyér

A diót összekeverjük a gesztenyeliszttel és az őrölt lenmaggal. Hozzáadjuk a rozmaringot, és a szódabikarbónát. A tojásokat és a vizet gyors mozdulatokkal belekeverjük, amíg teljes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
233.Török ​​kenyér
233.Török ​​kenyér

A főtt burgonyát elkeverjük a tejjel, majd összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a sóval. 1 órát kelesztjük a tésztát. A tésztát több részre osztjuk, sodrófával kinyújtjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karfiolkenyér
Karfiolkenyér

Szedd rózsáira a karfiolt és mosd meg. Forralj egy lábosban vizet és a forrásban lévő vízhez dobd hozzá a karfiolt. Főzd kb. 1 percig. Öntsd le róla vizet és a megfőtt karfiolt d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk