- 3 bögre liszt
- 1 bögre víz
- 2 ek. étolaj
- 2 tk. só
- 2 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
1. Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval simára gyúrjuk. Ha kész, akkor letakarom 50 percig hagyom, aztán átdolgozom deszkán, formázom, és bele teszem abba, amibe sütöm.
2. Megint hagyom letakarva pihenni kb 40percig.
3. Bevagdosom. Lespriccelem langyos vízzel a tésztát és a sütő tetejét is. Lefedem, és mehet az előmelegített sütőbe 180fok alsó-felső sütés 45 percig így sütöm aztán leveszem a fedőt és még sütöm 20 percig.
Ha kész, rácsra teszem és újból langyos vízzel le spriccelem, letakarom konyharuhával, és hagyom kihűlni.
Dagaszt,keleszt 40 perc,félidőben átgyúrni /20 p/.Formázni,230 fok 45-50 perc sütés
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőtészta...ezt egy éjjel lefedve a konyha pulton hagytam... másnap, a dagasztó tálba teszem a többi hozzávalöt. Kidagasztom.. kicsit lágyabb legyen mint a fehér kenyér... elsőr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű