Családireceptkönyv.hu

"Bevált" kenyér


Írta:

Elk. idő: 3,5 óra
Adag: 1/2 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3 bögre liszt
- 1 bögre víz
- 2 ek. étolaj
- 2 tk. só
- 2 dkg élesztő
- 1 ek. cukor

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval simára gyúrjuk. Ha kész, akkor letakarom 50 percig hagyom, aztán átdolgozom deszkán, formázom, és bele teszem abba, amibe sütöm.
2. Megint hagyom letakarva pihenni kb 40percig.
3. Bevagdosom. Lespriccelem langyos vízzel a tésztát és a sütő tetejét is. Lefedem, és mehet az előmelegített sütőbe 180fok alsó-felső sütés 45 percig így sütöm aztán leveszem a fedőt és még sütöm 20 percig.
Ha kész, rácsra teszem és újból langyos vízzel le spriccelem, letakarom konyharuhával, és hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
213. Kenyér 4.
213. Kenyér 4.

Dagaszt,keleszt 40 perc,félidőben átgyúrni /20 p/.Formázni,230 fok 45-50 perc sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Dia Kenyér teljes kiőrlésű
Dia Kenyér teljes kiőrlésű

Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
632. KENYÉR teljeskiőrlésű liszt és más lisztek keve
632. KENYÉR teljeskiőrlésű liszt és más lisztek keve

Előtészta...ezt egy éjjel lefedve a konyha pulton hagytam... másnap, a dagasztó tálba teszem a többi hozzávalöt. Kidagasztom.. kicsit lágyabb legyen mint a fehér kenyér... elsőr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk