előtészta
3 dkg élesztő
1,5 dl víz
1 ek olaj
15 dkg /1 pohárliszt
70 dkg /4,5 pohár liszt
2 tk cukor
2 tk só
2 ek olaj
3,5 dl víz
Előtészta összekeverni, 15 perc pihi.
Hozzá a többi, dagaszt, 30 perc kél.
Átgyúrni 30 perc kel
Átgyúrni, formázni.
Edényt spriccelni, kenyeret bevágni,
230 fok 15 perc fedővel , majd
200 fok 30 perc fedő nélkül
+a szín eléréséig sütni.
Spriccelni
A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....
Elkészítési idő:A kovászos kenyérhez szükség van egy jó érett kovászra, ami télen max. 10-12, nyáron akár 5-6 órával korábban lett megetetve. Szép buborékos és magasra emelkedett, akkor lehet vele...
Elkészítési idő:Élesztő futtatni.Dagasztani,duplájára keleszteni /30-40 p /.Átmozgatni,formázni,20-30 p pihenés.Bevágni,sütőt bekapcsolni. 200 -220 fok. Kenyeret spriccelni,20-30 perc sütni.
Elkészítési idő: