menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér / 2,5 dl pohár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


előtészta
3 dkg élesztő
1,5 dl víz
1 ek olaj
15 dkg /1 pohárliszt

70 dkg /4,5 pohár liszt
2 tk cukor
2 tk só
2 ek olaj
3,5 dl víz

Elkészítés:


Előtészta összekeverni, 15 perc pihi.
Hozzá a többi, dagaszt, 30 perc kél.
Átgyúrni 30 perc kel
Átgyúrni, formázni.
Edényt spriccelni, kenyeret bevágni,
230 fok 15 perc fedővel , majd
200 fok 30 perc fedő nélkül
+a szín eléréséig sütni.
Spriccelni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
0. Kenyér,bagett, kifli,zsemle
0. Kenyér,bagett, kifli,zsemle

Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
25 órás bagett (Levendulalány)
25 órás bagett (Levendulalány)

1.A tészta. Kézmeleg vízben elkeverem a kovászt (vagy az élesztőt) és a sót, majd beleszitálom a lisztet és fakanállal elkeverem nagyjából. Légmentesen zárható edénybe teszem. A pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovász a hűtőből
Kovász a hűtőből

Pár napja sütöttem egy kenyeret, a dobozból elfogyott az öregtésztám. Nem is bántam, mert már jó tíznapos volt. A doboz széléről összekapargattam a rátapadt tésztát, hogy könnyebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
A legfinomabb házi kenyér
A legfinomabb házi kenyér

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk