előtészta
3 dkg élesztő
1,5 dl víz
1 ek olaj
15 dkg /1 pohárliszt
70 dkg /4,5 pohár liszt
2 tk cukor
2 tk só
2 ek olaj
3,5 dl víz
Előtészta összekeverni, 15 perc pihi.
Hozzá a többi, dagaszt, 30 perc kél.
Átgyúrni 30 perc kel
Átgyúrni, formázni.
Edényt spriccelni, kenyeret bevágni,
230 fok 15 perc fedővel , majd
200 fok 30 perc fedő nélkül
+a szín eléréséig sütni.
Spriccelni
A kovászhoz nem kell más, csak egy alma, fél liter ásványvíz, és liszt a későbbi etetéshez. Az almát felkockázzuk, és egy dunsztosüvegbe dobjuk. Rátöltjük a vizet, és rázárjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsömlét bevagdosom mélyen mindkét irányból 1x1 vagy 1,5x1,5 centis kockákra,de nem az aljáig. Megpirítjuk a bacont, majd a résekbe dugdossuk a sajtokat és a bacont. A zsírban fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDagasztani,ha összeállt bele a margarin. 30 perc pihenés után átgyúrni.1-másfél órát keleszteni duplájára.Formázni ,hajtogatni /jobbról,balról középre,felül-alul háromszögbe / és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütés előtti este alaposan összekeverjük a kovász hozzávalóit. (Keményebb tészta lesz.) 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. (Kovász híján 5 g élesztőt használunk.) Kenyérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes