60 dkg BL 80 liszt
10 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 kk só
aszkorbinsav
4-4,5 dl víz
öreg tészta:
150 dkg liszt
5 dkg élesztő
100 ml víz
Este öreg tésztát bekeverni.
Reggel, Élesztőt futtatni.
A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/.
Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc.
210 fokon 15-20 perc sütés.
Bedagaszt 15 perc pihentetés 3 fele oszt 10 perc pihentetés formáz vízzel leken, magba forgat Kelesztés 30 perc èles kèssel megvág Sütés gőzös sütőben,vagy vizet te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGépben 20 percig dagasztom. Keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe14-16 órára. Ezalatt túlkel, összeesik. Másna...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kisebb edényben futtasd fel az élesztőt 4 teáskanál cukorral 1 dl langyos vízben. Közben szitáld a lisztet, a sót és a sütőport egy nagy tálba. Egy harmadik tálban keverd össze...
Elkészítési idő: 2:20 Nehézség: KönnyűÉlesztő futtatni.Dagasztani,duplájára keleszteni /30-40 p /.Átmozgatni,formázni,20-30 p pihenés.Bevágni,sütőt bekapcsolni. 200 -220 fok. Kenyeret spriccelni,20-30 perc sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz