60 dkg BL 80 liszt
10 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 kk só
aszkorbinsav
4-4,5 dl víz
öreg tészta:
150 dkg liszt
5 dkg élesztő
100 ml víz
Este öreg tésztát bekeverni.
Reggel, Élesztőt futtatni.
A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/.
Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc.
210 fokon 15-20 perc sütés.
Végy elő egy nagy befőttesüveget, alaposan mosd el, és várd meg, míg megszárad. Rakd bele a lisztet, és kanalazd rá a vizet. Keverd össze egy kicsit, majd lazán zárd le. Tedd olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom, 10 percig kelesztem, átgyúrom, 20 percig kelesztem, megformázom, kacsasütőben kelesztem még kb 30 percet amíg a sütő 230 fokra melegszik. Fedővel együtt sütöm kb 15-20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű