menu

Családireceptkönyv.hu

86. Kis kenyerek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg BL 80 liszt
10 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 kk só
aszkorbinsav
4-4,5 dl víz

öreg tészta:
150 dkg liszt
5 dkg élesztő
100 ml víz

Elkészítés:


Este öreg tésztát bekeverni.
Reggel, Élesztőt futtatni.
A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/.
Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc.
210 fokon 15-20 perc sütés.

86. Kis kenyerek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bagelkenyér
Bagelkenyér

1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk. 2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot. 3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Francia bagett házilag
Francia bagett házilag

Keverőgépbe vagy konyhai robot edényébe öntsük bele a vizet, majd a többi alapanyaggal összekevert lisztet. Ha gondoljuk, a lisztet át is lehet szitálni, úgy levegősebb lesz. D...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zwiebel-Käse-Schinken-Brot
Zwiebel-Käse-Schinken-Brot

Den Backofen auf 100 °C Ober-/Unterhitze vorheizen. Mehl in eine Schüssel geben. Die frische Hefe in eine Tasse bröckeln und das Salz dazugeben. So lange verrühren, bis die H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kenyér jénaiban sütve
Kenyér jénaiban sütve

A fent hozzávalókat összegyúrjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk