Családireceptkönyv.hu

217. Kis kenyerek


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg BL 80 liszt
10 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 kk só
aszkorbinsav
4-4,5 dl víz

öreg tészta:
150 dkg liszt
5 dkg élesztő
100 ml víz

Elkészítés:


Este öreg tésztát bekeverni.
Reggel, Élesztőt futtatni.
A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/.
Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc.
210 fokon 15-20 perc sütés.

217. Kis kenyerek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gyors, egyszerű zabpelyhes zsemle
Gyors, egyszerű zabpelyhes zsemle

. Keverjük össze a lisztet a zabpehellyel, a sóval, a cukorral és az élesztővel. Ha friss élesztőből készítjük, azt oldjuk fel a langyos vízben. 2. Adjuk hozzá a vizet és az olaja...

Elkészítési idő: 90-120
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabkenyér kalász formában (Gábor a pék)
Zabkenyér kalász formában (Gábor a pék)

1. TangZhong készítése, majd szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása az összes tésztaképző alapanyag felhasználásával 3. Tésztaérés: 30 perc 4. Tészta osztása 3 ×...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vágott zsemle
vágott zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lilahagymás cukkinis lepénykenyér
Lilahagymás cukkinis lepénykenyér

A cukkinit a hagymával tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, és a fűszereket. Elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Kezünkkel összedolgozzuk, közben hozzáöntjük a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk