300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 gr porélesztő
- 1 kk cukor
- 270 ml víz
- 1 ek olaj
A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel egy cipót,
Tetejét éles késsel bevágtam.
Majd 50 fokos sütőben kb. 40-45 percet kelesztettem (ezt persze meg lehet tenni a konyhapulton is csak arra kell figyelni hogy a tészta ne legyen huzatban)
Tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 50-ről 180-ra állítottam, és kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat)
Miután kihűlt, felvágtam :)
A zsömlét bevagdosom mélyen mindkét irányból 1x1 vagy 1,5x1,5 centis kockákra,de nem az aljáig. Megpirítjuk a bacont, majd a résekbe dugdossuk a sajtokat és a bacont. A zsírban fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 ek.kenyér lisztet és 2 ek.teljes kiörlésű lisztet összekeverünk annyi langyos vízzel, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután 24 órát meleg helyen pihentetjük letakarva....
Elkészítési idő: 5 Nehézség: Nehéz50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, 3 evőkanál étolaj, 2-2,5 dl tej, 1 tasak élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 főtt krumpli. Ezeket az alapanyagokat jól összedolgozzuk, duplájára kelesztjük...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű