Családireceptkönyv.hu

Kenyér Mester KenyérMix lisztből


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 gr porélesztő
- 1 kk cukor
- 270 ml víz
- 1 ek olaj

Elkészítés:


A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel egy cipót,
Tetejét éles késsel bevágtam.
Majd 50 fokos sütőben kb. 40-45 percet kelesztettem (ezt persze meg lehet tenni a konyhapulton is csak arra kell figyelni hogy a tészta ne legyen huzatban)
Tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 50-ről 180-ra állítottam, és kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat)
Miután kihűlt, felvágtam :)

Kenyér Mester KenyérMix lisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fladenbrot
Fladenbrot

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, langyos vizet, langyos tejet, vajat, sót, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Fél órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
Zsemle és kifli egy tésztából!!!
Zsemle és kifli egy tésztából!!!

Mindent a dagasztóba rakok, én úgy kezdem alulra mindig a só erre a liszt majd a többi hozzávaló. alaposan kidagasztottam, majd 40 percig hagytam kelni, ekkor feldaraboltam, én mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér "Római tálban" sütve
Kenyér "Római tálban" sütve

A Római tálat beáztatom, előkészítem a sütőpapírt. A liszteket egy nagy keverőtálba szitálom, majd hozzáadom a porélesztőt, cukrot és a sót. Ezután a kenyérsütő gép üstjébe töltö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Kovász
Kovász

2 ek.kenyér lisztet és 2 ek.teljes kiörlésű lisztet összekeverünk annyi langyos vízzel, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután 24 órát meleg helyen pihentetjük letakarva....

Elkészítési idő: 5
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk