300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 gr porélesztő
- 1 kk cukor
- 270 ml víz
- 1 ek olaj
A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel egy cipót,
Tetejét éles késsel bevágtam.
Majd 50 fokos sütőben kb. 40-45 percet kelesztettem (ezt persze meg lehet tenni a konyhapulton is csak arra kell figyelni hogy a tészta ne legyen huzatban)
Tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 50-ről 180-ra állítottam, és kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat)
Miután kihűlt, felvágtam :)
1. 2,5-3 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. 2. Egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet a sóval. 3. Összegyúrjuk a felfutott élesztőt a sós lisztel, majd mehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztani. 25 percig kelesztés, átmozgatni,20 perc kelesztés. Cipót formázni, 8 literes jénaiba, zsírpapír. Duplájára keleszteni kb. 40 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük, hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt, mézet, vanília kivonatot és a tojásokat. Külön tálban ös...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsold a tejbe, szórd hozzá a cukrot és futtasd fel. Majd a többi hozzávalóval együtt dagassz belőle fényes és sima tésztát. Gömbölyítsd ki, és kb 1 óra alatt keleszd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű