Családireceptkönyv.hu

Kenyér Mester KenyérMix lisztből


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 gr porélesztő
- 1 kk cukor
- 270 ml víz
- 1 ek olaj

Elkészítés:


A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel egy cipót,
Tetejét éles késsel bevágtam.
Majd 50 fokos sütőben kb. 40-45 percet kelesztettem (ezt persze meg lehet tenni a konyhapulton is csak arra kell figyelni hogy a tészta ne legyen huzatban)
Tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 50-ről 180-ra állítottam, és kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat)
Miután kihűlt, felvágtam :)

Kenyér Mester KenyérMix lisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyér teljes kiőrlésű lisztből
Kenyér teljes kiőrlésű lisztből

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
173. Kenyér készítés
173. Kenyér készítés

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd 10-15 percet letakarva ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg
195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg

A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába. A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk