menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér Mester KenyérMix lisztből


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 gr porélesztő
- 1 kk cukor
- 270 ml víz
- 1 ek olaj

Elkészítés:


A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel egy cipót,
Tetejét éles késsel bevágtam.
Majd 50 fokos sütőben kb. 40-45 percet kelesztettem (ezt persze meg lehet tenni a konyhapulton is csak arra kell figyelni hogy a tészta ne legyen huzatban)
Tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 50-ről 180-ra állítottam, és kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat)
Miután kihűlt, felvágtam :)

Kenyér Mester KenyérMix lisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyöngyi
kenyér
kenyér

Este 200 ml szobahőmérsékletű víz, 5gramm élesztő, 200 gr Bl80-as liszt. Összeállítva, lefedve a konyhapulton hagytam. Reggel ezt fellazítottam 200 ml langyos vízzel, adtam még ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Dagasztás nélküli fehér kenyér
Dagasztás nélküli fehér kenyér

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HÁZI VIZES ZSEMLE
HÁZI VIZES ZSEMLE

Gyors kovász: A gyors kovász előállításához a langyos vizet öntsük tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük hozzá a lisztet, akkor jó, ha galuskaszerű lesz az állaga. A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemlekenyér
Zsemlekenyér

Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.) Kelesztőtálban körülbelül egy óra ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk