150 g mandula
150 g lenmagpehely
120 g szezámliszt
50 g napraforgómag
3 ek útifű maghéj
2 ek kókuszolaj
1.5 teáskanál só
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál balzsamecet
4 dl víz
-A magokat finomra daráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót,
a zsiradékot is, és lassan elkezdjük adagolni hozzá a vizet, eközben kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk.
-Pihentessük kb. 15-20 percig, majd gyúrjuk át még egyszer.
-Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk át a tésztát két kupacba, majd nedves kézzel (!) formázzuk vekni formájúra.
-200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel süssük 55-60 percig, akkor jó, ha kívül szép aranybarna és kemény a héja.
-Amikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
1. A sütőt kapcsold be 170 fokra, légkeveréses funkcióra. 2. A tojásokat alaposan verd fel. 3. A lisztes hozzávalókat egy tálban alaposan keverd össze. 4. A tojáshoz add a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Dolgozzuk el benne a vizet és az olajat. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejföl,tej, tojás, élesztő összekeverni,10 perc pihi Liszt, cukor, só dagaszt,végén vaj. 45 perc kel 3 fele osztani, gömbölyít, formázni,30 perc pihi Leken tojás,rászárad újra l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. langyos vízbe a sót belekeverjük 2. élesztőt az ujjunkkal belekeverjük, szétnyomva azt 3. liszt 4. gyúrás min. 10 percig 5. kelesztés min. 1 óra, innen akár 3 napig is állha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes