Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sárgarépás buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g sárgarépa (aprítógéppel összeaprítva)
1 nagyobb tojás
80 g zabpehelyliszt
30 g Szafi Fitt szénhidrát-csökkentő liszt
5 g tojásfehérjepor (vagy helyette*)
kb. 1 dl víz
1 ek folyékony kókuszolaj
csipetnyi szódabikarbóna
só, fokhagymagranulátum
a tetejére magok

Elkészítés:


A száraz és a nedves részt külön-külön kimérjük, majd a két részt összeöntjük, kanállal összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk (én bambuszrostliszt használtam), összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, formázzuk (én kb. 10×6 cm-es bucikat formáztam). Sütőpapíros tepsire tesszük, vízzel lespricceljük, megszórjuk magokkal és előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 6-os fokozaton – ez kb. 200 fok – kb. 20 percig sütöttem, majd visszavettem a hőfokot kb. 180 fokra (4-esre) és úgy sütöttem további kb. 20-25 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Gyors bagett, zsemle vagy kifli
Gyors bagett, zsemle vagy kifli

500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Házi kifli 20 perces
Házi kifli 20 perces

1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos kenyér
Kovászos kenyér

A kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Megragadták. Letakarom és me...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér (egyszerűbb)
Gyökérkenyér (egyszerűbb)

A lisztet nagy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot is és a vízzel kikeverjük. Nem kell nagyon, épp csak álljon össze a tészta. Lefedjük tiszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk