menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépás buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g sárgarépa (aprítógéppel összeaprítva)
1 nagyobb tojás
80 g zabpehelyliszt
30 g Szafi Fitt szénhidrát-csökkentő liszt
5 g tojásfehérjepor (vagy helyette*)
kb. 1 dl víz
1 ek folyékony kókuszolaj
csipetnyi szódabikarbóna
só, fokhagymagranulátum
a tetejére magok

Elkészítés:


A száraz és a nedves részt külön-külön kimérjük, majd a két részt összeöntjük, kanállal összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk (én bambuszrostliszt használtam), összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, formázzuk (én kb. 10×6 cm-es bucikat formáztam). Sütőpapíros tepsire tesszük, vízzel lespricceljük, megszórjuk magokkal és előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 6-os fokozaton – ez kb. 200 fok – kb. 20 percig sütöttem, majd visszavettem a hőfokot kb. 180 fokra (4-esre) és úgy sütöttem további kb. 20-25 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Gyökérkenyér
Gyökérkenyér

A lisztbe belekeverjük a sót. A közepére szórjuk az élesztőt. Ráöntjük a vizet (lehet hideg) Egy falkanállal összekeverjük. Nem kell, hogy tökéletes legyen, csak ne maradjanak ben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beáta
Cifra kalács
Cifra kalács

A tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Keto kenyér / cipó
Keto kenyér / cipó

Kimérjük a hozzávalókat. 2. Az összes hozzávalót összeöntjük. 3. Habverővel felverjük. 4. Kivajazott tepsiben 180 fokon fél óráig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
183. Kenyér,bagett, kifli,zsemle
183. Kenyér,bagett, kifli,zsemle

Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk