♥Kovász:
10 dkg liszt,
1 dl viz,
1 dkg friss élesztő
♥A kenyérhez:
40 dkg finomliszt, BL55,
50 dkg kenyérliszt BL80,
5 dl sör,
2 tk só,
1 dkg friss élesztő,
3 dkg cukor,
1 adag kovász
♥Forma kenéshez 1 tk olaj,
♥szóráshoz, 1 tk liszt.
♥Kovász hozzávalóit összekeverjük,10-12 órát állni hagyjuk.( este célszerű elkészíteni,másnap reggel már dolgozhatunk is vele)
♥A kenyér hozzávalóit dagasztó tálba tesszük az elkészült kovásszal együtt, szokásos módon bedagasztjuk, rugalmas, szép fényesre. Letakarjuk és 1-órát kelesztjük meleg helyen. Majd lisztezett deszkára borítjuk, 8-részre osztjuk,(1 részt félre teszünk, jó lesz a következő adag kenyér sütéséhez). Egy 27 vagy 30 cm átmérőjű kerek torta formát olajjal kikenünk, és a 7- részre osztott tészta darabokból, egyenként gombócokat gömbölyítünk. Körbe rakjuk a tortaformában,liszttel megszórjuk a tetejét ,és egy konyharuhával letakarjuk, egy 1/2 órát hagyjuk pihenni.Végül előmelegített sütőbe tesszük, 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon 20 percig sütjük.
45 perc kelesztés formázás. 15 perc kelesztés. Én kacsasütőbe sütöm lefedve 250 fokon kb. 20 perc majd 200 fokon 20 perc majd a tetőt levével még kb. 20 perc.
Elkészítési idő:A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk az őrölt köményt és hozzáöntjük a kb. 3 dl langyos vízben felfutatott élesztőt. 10 perc alatt homogén tésztává gyúrjuk és utána 1 órán á...
Elkészítési idő: 2x2 óraA lisztet elkeverem 3 dl vízzel (egy felesnyit félreteszek), épp csak, hogy ne legyenek benne száraz foltok. Állni hagyom 20 percig. A tésztára szórom az élesztőt. A maradék vízbe...
Elkészítési idő: