♥Kovász:
10 dkg liszt,
1 dl viz,
1 dkg friss élesztő
♥A kenyérhez:
40 dkg finomliszt, BL55,
50 dkg kenyérliszt BL80,
5 dl sör,
2 tk só,
1 dkg friss élesztő,
3 dkg cukor,
1 adag kovász
♥Forma kenéshez 1 tk olaj,
♥szóráshoz, 1 tk liszt.
♥Kovász hozzávalóit összekeverjük,10-12 órát állni hagyjuk.( este célszerű elkészíteni,másnap reggel már dolgozhatunk is vele)
♥A kenyér hozzávalóit dagasztó tálba tesszük az elkészült kovásszal együtt, szokásos módon bedagasztjuk, rugalmas, szép fényesre. Letakarjuk és 1-órát kelesztjük meleg helyen. Majd lisztezett deszkára borítjuk, 8-részre osztjuk,(1 részt félre teszünk, jó lesz a következő adag kenyér sütéséhez). Egy 27 vagy 30 cm átmérőjű kerek torta formát olajjal kikenünk, és a 7- részre osztott tészta darabokból, egyenként gombócokat gömbölyítünk. Körbe rakjuk a tortaformában,liszttel megszórjuk a tetejét ,és egy konyharuhával letakarjuk, egy 1/2 órát hagyjuk pihenni.Végül előmelegített sütőbe tesszük, 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon 20 percig sütjük.
Das Mehl mit dem Salz und dem Backpulver vermischen und dann den Joghurt und das Wasser unterkneten. Den Teig mit einer Folie abdecken und eine Stunde ruhen lassen. Aus dem Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öregtésztát egy tálba teszem,ráöntök kb.1 deci langyos vizet beleteszem a cukrot,az olajat és belemorzsolom az élesztőt.Hagyom kb 10 percig pihenni,addig összekeverem a liszteke...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrom, 4 részre osztom. Ovális alakúra nyújtom, tepsibe teszem. Hagyom kelni egy fél órát, 150 - 160 fokos sütöm
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd körülbelül egy percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ha langyosra hűl, daráld vagy reszeld le. A leg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz