menu

Családireceptkönyv.hu

Libanoni lepénykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
2,5 csésze kenyérliszt (360 gr)
1 csésze kalácsliszt(150 gr)
2 tk só
kb. 1,25 csésze kézmeleg víz (kb. 300 ml, de nekem mindig több...szóval figyeljetek erre)
20 gr friss élesztő
1 ek cukor
1 ek extraszűz olívaolaj
♥ DÍSZÍTÉS:
0,5 csésze za'atar fűszerkeverék
0,5 csésze extraszűz olívaolaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe tesszük, és hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát. Előfordulhat, hogy kicsit több folyadék szükséges (vagy kevesebb...attól függ, hogy milyen minőségű a lisztünk).
Ha megdagasztotta a gép a tésztát, akkor tegyük egy tálba, takarjuk le konyharuhával és kelesszük kb. egy órát. Ezután (akár mérleg segítségével) 12 egyforma darabra osztjuk (vagy ki mekkora lepénykéket szeretne),
egyenként gömbölyítjük mindet és konyharuhával letakarva kb. 20 percet pihentetjük ismét. Ezután kinyújtjuk a gömböckéket kb. fél cm vékonyra és megkenjük az olívás-zaatar fűszerkeverékes kencével,
és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 10 percre. TEle lesz a lakás a za'atar illatával :). Rácson hagyhatjuk kicsit hűlni, és már ehetjük is :).
Ha nem ettük meg, akkor tegyük zacsiba (természetesen csak akkor, ha már kihűlt), másnap esetleg kicsit rámelegíthetünk, de hidegen is remek tízórai.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ 1 csésze=230 ml
♥ Köretnek, díszítésnek bármit rakhatunk rá :mentát, rukkolát, vagy vmi finom, ízesebb sajtot stb.

Libanoni lepénykenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsömle (élesztőből)
Zsömle (élesztőből)

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfutt...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Olivás tekert  bagett
Olivás tekert bagett

Az a lényeg, hogy először a szárazakat összekeverem, majd jön a víz. Egy fakannállal vagy egy erősbb villával dolgozok, kb. galuska állagú lesz és kb kétszer akkora kelesztőtálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bagett Valitól
Bagett Valitól

Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tibor
Gyorskovászos fehérkenyér
Gyorskovászos fehérkenyér

Sütés előtti este megcsinálom a gyors kovászt: 1 dkg élesztőt és egy teáskanál barna cukrot feloldok 2,4 dl langyos vízben, ezt hozzáöntöm 20 dkg liszthez, jól összekeverem, palacs...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk