Előző este:
200 ml langyos víz,2 dkg élesztő, 20 dkg liszt,1 mokkáskanál só,1 kanál olaj.
Másnap reggel:
25 dkg liszt + 25 dkg rétesliszt, 2 csapott teáskanál só, 2 kanál olaj,
2 kanál joghurt,1 kanál burgonyapehely, 1 kanál sikér, 2 dl langyos víz, és az előző esti kovász.
Összedolgozzuk a kétféle tésztát és utána pihentetjük 20 percet, aztán átgyúrjuk és kelni hagyjuk 45 percig, formázzuk meg és 40 percig jénaiba vagy tepsibe pihentessük.
Sütőt előmelegítjük, rakunk be kis edénybe vizet, mielőtt betennénk a sütőbe a kenyeret bevágjuk és lespricceljük.
230 fokon 45 percig süssük fedővel, a hőfokot hagyjuk csak a tetőt vegyük le és tovább sütjük még 15 percig.
Langyos vízben felkeverem az élesztőt és a sót, majd kanalanként adagolom hozzá a lisztet, majd belekeverem az olajat. Kenyérdagasztóval dagasztom és kelesztem. Közben a paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Dajte droždie a 500 ml (2 šálky) vody do džbánu a miešajte, aby ste rozpustili. Vložte múku do veľkej misky. Pridajte kvasinkovú vodu a premiešajte. Pridajte soľ a premiešajte z...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy mély tálba (a dagasztó gép táljába) beletesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, fakanállal összekeverjük, hozzátesszük az étolajat, majd a langyos 2...
Elkészítési idő: 2-3 Nehézség: KözepesA tojást villával fellazítjuk. A többi hozzávalót mély tálba mérjük, összekeverjük, beledolgozzuk a tojást, és a masszát gombóccá formáljuk. 10 percre félretesszük. Lisztezett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű