Előző este:
200 ml langyos víz,2 dkg élesztő, 20 dkg liszt,1 mokkáskanál só,1 kanál olaj.
Másnap reggel:
25 dkg liszt + 25 dkg rétesliszt, 2 csapott teáskanál só, 2 kanál olaj,
2 kanál joghurt,1 kanál burgonyapehely, 1 kanál sikér, 2 dl langyos víz, és az előző esti kovász.
Összedolgozzuk a kétféle tésztát és utána pihentetjük 20 percet, aztán átgyúrjuk és kelni hagyjuk 45 percig, formázzuk meg és 40 percig jénaiba vagy tepsibe pihentessük.
Sütőt előmelegítjük, rakunk be kis edénybe vizet, mielőtt betennénk a sütőbe a kenyeret bevágjuk és lespricceljük.
230 fokon 45 percig süssük fedővel, a hőfokot hagyjuk csak a tetőt vegyük le és tovább sütjük még 15 percig.
Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáadunk 6 ek jog...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű1. Előmelegítem a sütőt 50 fokra, és elkeverem az útifűmaghéjat a langyos vízzel. 5-10 percre állni hagyom, közben néha megkeverem. (Minél tovább áll, annál jobban összeáll, az a j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz vizet beleöntjük a keverőtálba, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, és bedagasztjuk. Ha kész, akkor egy tálba áttesszük, lefóliázzuk, és egy éjszát -kb. 8-12...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű