menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Előző este:
200 ml langyos víz,2 dkg élesztő, 20 dkg liszt,1 mokkáskanál só,1 kanál olaj.

Másnap reggel:
25 dkg liszt + 25 dkg rétesliszt, 2 csapott teáskanál só, 2 kanál olaj,
2 kanál joghurt,1 kanál burgonyapehely, 1 kanál sikér, 2 dl langyos víz, és az előző esti kovász.

Elkészítés:


Összedolgozzuk a kétféle tésztát és utána pihentetjük 20 percet, aztán átgyúrjuk és kelni hagyjuk 45 percig, formázzuk meg és 40 percig jénaiba vagy tepsibe pihentessük.
Sütőt előmelegítjük, rakunk be kis edénybe vizet, mielőtt betennénk a sütőbe a kenyeret bevágjuk és lespricceljük.
230 fokon 45 percig süssük fedővel, a hőfokot hagyjuk csak a tetőt vegyük le és tovább sütjük még 15 percig.

Kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


Sacko
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bagett Valitól
Bagett Valitól

Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Teljes kiőrlésű zsemle házila
Teljes kiőrlésű zsemle házila

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáadunk 6 ek jog...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Kenyér- Lukács Dani féle
Kenyér- Lukács Dani féle

1. Előmelegítem a sütőt 50 fokra, és elkeverem az útifűmaghéjat a langyos vízzel. 5-10 percre állni hagyom, közben néha megkeverem. (Minél tovább áll, annál jobban összeáll, az a j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás gyökérkenyér (Szabi)
Medvehagymás gyökérkenyér (Szabi)

Az vizet beleöntjük a keverőtálba, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, és bedagasztjuk. Ha kész, akkor egy tálba áttesszük, lefóliázzuk, és egy éjszát -kb. 8-12...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk