Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Félbarna kovászos kenyér aszalt paradicsommal


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


140 g fehér kovász
350 g víz
20 g tejsavó
150 g graham lisz
100 g TK rozslisz
250 g BL 80 Szabó kenyérlisz
20 g burgonyapehely
20 g őrölt lenmag
5 g őrölt fekete köménymag
30 g aszalt paradicsom
12 g só

Elkészítés:


Előtésztát készítettem:
140 g kovászt,350 g vizet, 150 g graham lisztet, 100 g rozslisztet, 20 g burgonyapelyhet összekevertem, és 6 órát kelesztettem.
Ezután a többi hozzávalót is hozzákevertem és géppel dagasztottam . A sót és az aszalt paradicsomot csak a vége felé tettem a tésztához
Dagasztás után kétszer hajtogattam és kétszer formáztam, majd hűtőben kelesztettem 6 óra 30 percet. Reggel 2 óra 30 percet kelt konyhapulton. Sütőpapírral bélelt öntöttvas edénybe tettem bevágás után. Hideg sütőben kezdtem sütni. 275 fokon/ ez nálam a legmagasabb hőfok/ alsó+felső lángon 35 percig fedővel,
200 fokon alsó lángon fedő nélkül 15 percig
200 fokon alsó+ felső lángon 15 percig
Nagyon finom, könnyű, puha lett.
1 kg
2017.09.17-18

Félbarna kovászos kenyér aszalt paradicsommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)

A langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Ropogós békebeli kifli
Ropogós békebeli kifli

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyed...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Öregtészta (Limara)
Öregtészta (Limara)

Keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. legjobb, ha 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe. Vagy adagokra osztva mehet a fagyasztóba.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Legfinomabb házikenyér
Legfinomabb házikenyér

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk