1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 teáskanál cukor
1/2 evőkanál só
min. 0,5 l langyos víz
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pita nagyságúra nyújtjuk. Sütő papírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) Tepsire rakjuk úgy, hogy amit legelőször nyújtottunk, az kerül be először, és úgy, hogy az a fele, ami eddig alul volt, felülre kerüljön. Kb. 2-3 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütő ablakon át nézzük, és amikor felpúposodik (szétválik), megfordítjuk, a másik felét is zsemleszínűre sütjük (ha fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni). Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk, különben ropogós és kemény lesz. Ebbe mehet a csíkokra metélt husi, tzatziki, csiliszósz, paradicsomkarikák, hagyma, káposzta, saláta - ki mit szeret.
10-15 db lesz belőle (ki milyen nagyot szeret), jól fagyasztható és mikrózható.
tojás-cukor-só->mixerrel összekeverem-citrom-tejfől-túró-liszt-szódab.->Muffin formába-sütöm :)
Elkészítési idő: 1 óraA cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és a forró vízzel együtt turmixold le. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis...
Elkészítési idő:Törjük össze a túrót. Keverjük alaposan össze a sóval, a búzadarával,a nyírfacukorral és a tojásokkal. (Én egész tojásokat használtam, nem tetszik a tojáshabos verzió). Tegyük néhá...
Elkészítési idő: