cannelloni tészta (nekem úgy másfél doboz kellett)
1 kg darált sertés hús
1 fej hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma
trappista sajt,
kék sajt (125 g)
15 dkg gomba
olaj, liszt, tej a tejmártáshoz,
4 kis doboz tejföl
oregano, bazsalikom, fekete bors, só
2 tojás
A húst összekeverem a hagymával, fokhagymával, apróra vágott gombával, valamennyi reszelt trappistával, tojással és a fűszerekkel.
Ezzel a töltelékkel megtöltöm a tésztacsövecskéket és tepsibe teszem őket.
Az olajat megforrósítom, néhány kanál lisztet kissé megpiritok benne és szépen felengedem tejjel és felforralom. Utána keverem bele a tejfölt, a reszelt kék sajtot és még trappistát.
Ezt ráöntöm a tésztára és letakarom alufóliáva. Úgy másfél-két órára beteszem a sütőbe, majd leveszem a fóliát és a tetejére is reszelek trappistát. Aranysárgára sütöm.
A meleg vízzel elkeverjük a mézet és az élesztőt, 6-7 perc alatt letakarva felfuttatjuk. Az élesztős vizet összedagasztjuk a többi alapanyaggal, megkelesztjük egy óra alatt. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sütőt előmelegítem 200°ra. 2. Amíg melegszik, összegyúrom a hozzávalókat. 3. Ha összeállt, 4 részre osztom és baguettet formázok. 4. Sütőpapírra teszem, és kb. 30-40 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: Elkészítés: 45 perc, sütés: 30 perc Elkészítés: A szószhoz az apróra vágott hagymákat pirítsd meg kevés olívaolajon, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A fagyasztott spenótot felolvasztjuk, összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű