Családireceptkönyv.hu

Skót zsemle


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
25 g friss élesztő
1 dl tej
140 ml víz
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor

A tetejére
2-3 evőkanál tej
liszt

Elkészítés:


A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, és a langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd zsömléket formázunk belőlük. Nyújtófával mindegyiket 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és 20-30 percet pihentetjük.
Megkenjük a tésztakorongok tetejét tejjel, lisztbe mártjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Éles késsel kereszt alakban bevágjuk a zsömlék tetejét, és 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mindenmentes ropogós héjú kenyér
Mindenmentes ropogós héjú kenyér

1. A sütőt kapcsold be 170 fokra, légkeveréses funkcióra. 2. A tojásokat alaposan verd fel. 3. A lisztes hozzávalókat egy tálban alaposan keverd össze. 4. A tojáshoz add a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
HÁZI KENYÉR DAGASZTÁS NÉLKÜL
HÁZI KENYÉR DAGASZTÁS NÉLKÜL

A lisztet egy nagy tálban elvegyítjük az élesztőporral, a sóval és a cukorral, majd gyorsan simára keverjük 6,4 dl vízzel. Nem kell dagasztani. Letakarva, szobahőmérsékleten kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos vadkovászos kenyér
Mákos vadkovászos kenyér

A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet,lazán elkeverem, majd minimum egy órán át letakarva pihentetem. Hozzáadom a kovászt, és megkezdem a dagasztást. Egyes fokozaton...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Búzakenyér szász módra
Búzakenyér szász módra

1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. 2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük. 3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. 4. Összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk