30 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
2 dkg Búzasikér
1 evőkanál bambuszrost liszt
1 szárított élesztő
15 gr só
2 evőkanál olaj
4 dl langyos víz
Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.
Kalória: 272 kcal
Zsír: 9 gr
Ch:18 gr
Fehérje: 21 gr
A lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk. 2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot. 3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kovász a 8-10. napon van készen, ekkortól lehet vele sütni. Látszik is rajta, hogy elégedett, és készen áll a feladatra: a teteje púpos, buborékos, lyukacsos, majd kicsattan, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű