Családireceptkönyv.hu

Házi kifli kelesztés nélkül.


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg liszt, 6 dkg friss élesztő, 6 dl tej,
10 dkg puha vaj, 2 teáskanál só,
2 csapott evökanál cukor.

Elkészítés:


Előbb a szárazanyagokat keverjük össze az átszitált liszttel.( az élesztőt is, felfuttatás nélkül)
Majd a vajjal és a tejjel jól kidagasztjuk.
Vékonyra kinyújtjuk, "pizza szeletekre" formázzuk, feltekerjük és 200 fokra előmelegített sütőben 15 - 20 perc alatt készre sütjük

Házi kifli kelesztés nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Cipó leveshez
Cipó leveshez

Belemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sokmagvas szuperkenyér
Sokmagvas szuperkenyér

Először a magokat mérem ki külön, a mandulát durvára vágom és összekeverem a lenmaggal és a napraforgó maggal. Egy száraz serpenyőt felhevítek, és pár perc alatt megpirítom benne a...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Gyorskovászos fehérkenyér
Gyorskovászos fehérkenyér

Sütés előtti este megcsinálom a gyors kovászt: 1 dkg élesztőt és egy teáskanál barna cukrot feloldok 2,4 dl langyos vízben, ezt hozzáöntöm 20 dkg liszthez, jól összekeverem, palacs...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépás buci
Sárgarépás buci

A száraz és a nedves részt külön-külön kimérjük, majd a két részt összeöntjük, kanállal összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk (én bambuszrostliszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk