menu

Családireceptkönyv.hu

Zsúr kenyér Limara receptje alapján


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg BL 80 liszt
1,5 tk. só
1 ek. cukor
2 ek. burg.pehely
2 dkg vaj
3 dl tej
2 dk élesztő
A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.
Sütőzacskóba, vagy sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a sütőzacskóba vagy a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Sütőzacskóban kb. 35-40 perc, jénaiban 5-10 perccel több idő kell neki.
Rácsra teszem hűlni.
A héja frissen, melegen ropogós, de a tej miatt gyorsan elpuhul. A bélzete könnyű, foszlós. Sokáig puha marad .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Limara pita tészta
Limara pita tészta

A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki. Ezután 8 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Dough Breadsticks
Dough Breadsticks

Preheat oven to 425°F (220°C). In a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-flo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A vizet meglangyositjuk,elkeverjük benne az élesztőt és felfuttatjuk. Kimérjük a száraz összetevőket,majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,összekeverjük és kidagasztjuk,majd hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tk. gyökérkenyér tritikálé liszttel
Tk. gyökérkenyér tritikálé liszttel

Kimérjük, átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sikért és a sót, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni). Fokozatosan hozzáöntjük a vizet (mennyisége lisztfüg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk