Hozzávalók:
50 dkg BL 80 liszt
1,5 tk. só
1 ek. cukor
2 ek. burg.pehely
2 dkg vaj
3 dl tej
2 dk élesztő
A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.
Sütőzacskóba, vagy sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a sütőzacskóba vagy a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Sütőzacskóban kb. 35-40 perc, jénaiban 5-10 perccel több idő kell neki.
Rácsra teszem hűlni.
A héja frissen, melegen ropogós, de a tej miatt gyorsan elpuhul. A bélzete könnyű, foszlós. Sokáig puha marad .
A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki. Ezután 8 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenn...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPreheat oven to 425°F (220°C). In a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-flo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet meglangyositjuk,elkeverjük benne az élesztőt és felfuttatjuk. Kimérjük a száraz összetevőket,majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,összekeverjük és kidagasztjuk,majd hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKimérjük, átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sikért és a sót, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni). Fokozatosan hozzáöntjük a vizet (mennyisége lisztfüg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz