50 dkg liszt
3 dl folyadék /tej,víz
0,5-1 dl olaj
1-1,5 tk só
7 g porélesztő v. /2,5 dkg friss
Dagasztani.30 perc kelesztés, 6 fele osztani, gömbölyíteni,15 perc kelesztés,formázni 30 perc pihi.
200 fok ,vizes edény sütőbe,spiccelni.15-20 perc sütés,spiccelni.
A tejbe (langyos) felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Belerakjuk a tojássárgáját, 5dkg margarint és végül a lisztet és két teáskanál sót, összedolgozzuk és hagyjuk kelni, lefedj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz65 fokra felmelegítem keverve Ha a fakanállal meghúzom a tésztát és látom a lábos alját, akkor készen van. Lehűtve rakom mindenféle kelt tésztába. Foszlós, puha lágy lesz a tész...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet tálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, annyit, amennyit a tészta felvesz, és kenyértésztát dagasztunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatom a langyos vízben egy pici cukorral együtt, majd a kenyérsütőbe öntöm, mert itt egyszerűbb és gyorsabb kidagasztani. 2. Ezután a többi hozzávalót is az ü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű