Családireceptkönyv.hu

215. Kenyérkék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl folyadék /tej,víz
0,5-1 dl olaj
1-1,5 tk só
7 g porélesztő v. /2,5 dkg friss

Elkészítés:


Dagasztani.30 perc kelesztés, 6 fele osztani, gömbölyíteni,15 perc kelesztés,formázni 30 perc pihi.
200 fok ,vizes edény sütőbe,spiccelni.15-20 perc sütés,spiccelni.

215. Kenyérkék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sárgarépás zsemle
Sárgarépás zsemle

A tojást villával fellazítjuk. A többi hozzávalót mély tálba mérjük, összekeverjük, beledolgozzuk a tojást, és a masszát cipóvá formáljuk. 10 percre félretesszük. Lemérjük, és 15 e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Rostban gazdag kenyér
Rostban gazdag kenyér

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a süt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Élesztős kenyér
Élesztős kenyér

A lisztet kimérem, és átszitálom. A lkb 1 dl langyos vízbe belekeverem a cukrot, majd rá szórom a az élesztőt, kis darabokban. Meghintem 2 kanál liszttel és félre teszem. A lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pörköltes kenyér - Limara
Pörköltes kenyér - Limara

A lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk