40 dkg finomliszt
10 dkg kenyérliszt
2 csapott tk. só
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat.
Bedagasztjuk a tésztát. Ha ragacsos, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Kelesztőtálba duplájára kelesztjük:Lisztezett felületre borítjuk:
Cipót formázunk belőle, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetünk:
Letakarjuk, én ráborítottam a kelesztőtálat, és ismét hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt sütőt előmelegítjük 200°-ra.
A megkelt tésztába az ujjunkkal mintázzuk. Kicsit beolajozzuk a kezünket és először körbe, majd a közepébe
nyomjuk a mintát:Lekenjük felvert, egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, fekete szezámmal vagy mákkal
és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki
1. Egy nagy tál közepére beleszórjuk a lisztet és a közepébe fészket csinálunk. 2. Adjunk hozzá mindent a tej kivételével, jól dolgozzuk, össze majd öntsük hozzá a tejet is....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz elkészítés menete: 1. Tészta dagasztása 2. Tésztaérés: 50-60 perc 3. A tészta sütőlemez méretűre nyújtása, majd lemezre helyezése 4. Kelesztés: 25 perc 5. A tészta villával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmájus 29, 2013 TEPSIS BUNDÁS KENYÉR Imádjuk a bundás kenyeret! Ennek ellenére hónapok óta nem sütöttem... a tűzhelyen. Nem csak a bő olajsütés tart vissza (ezt ugyanis néha megen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kisebb edényben futtasd fel az élesztőt 4 teáskanál cukorral 1 dl langyos vízben. Közben szitáld a lisztet, a sót és a sütőport egy nagy tálba. Egy harmadik tálban keverd össze...
Elkészítési idő: 2:20 Nehézség: Könnyű