32 dkg langyos víz
6 ek olaj
2,5 dkg friss élesztő
20 dkg rétes liszt
44 dkg sima liszt
2 csapott teáskanál só
Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas tésztát dagasztok belőle.
Duplájára kelesztem, 40-50 perc.
Három részre osztom, alaposan átgyúrom és gombócokat formázok belőle. A gombócokat kézzel kinyomogatom laposra, majd elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomogatok a tenyerem élével.
A megformázott rudakat kisodrom, és belerakom a bagett formába. (nemsokára hozok képeket arról, hogy lehet sütőlapon, sütőpapírral bagettet sütni) Letakarom és 20-25 percet hagyom kelni. Előmelegítem a sütőt 220 fokra és egy hőálló tálkába vizet teszek az aljába.
A megkelt tésztát bemetszem, megspriccelem hideg vízzel, és a forrós sütőben szép ropogósra sütöm, 30-35 perc.
Elkészítése: A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leírt mennyiségből 2 db 40 dkg-os kenyér készül. A langyos vízben elkeverem a cukrot, az élesztőt és a sóval összekevert lisztekhez öntöm, fakanállal alaposan kikeverem. Egy tá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű400 gr lisztet osszekeversz 12 gr cukorral es 1 gr soval. Mivel en sosat akartam, igy 1 kk cukrot tettem bele es 10 gr sot, Hozzaadsz 1/3 meropohar forro vizet ( ami gramban merve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. 2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. 3. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz