32 dkg langyos víz
6 ek olaj
2,5 dkg friss élesztő
20 dkg rétes liszt
44 dkg sima liszt
2 csapott teáskanál só
Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas tésztát dagasztok belőle.
Duplájára kelesztem, 40-50 perc.
Három részre osztom, alaposan átgyúrom és gombócokat formázok belőle. A gombócokat kézzel kinyomogatom laposra, majd elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomogatok a tenyerem élével.
A megformázott rudakat kisodrom, és belerakom a bagett formába. (nemsokára hozok képeket arról, hogy lehet sütőlapon, sütőpapírral bagettet sütni) Letakarom és 20-25 percet hagyom kelni. Előmelegítem a sütőt 220 fokra és egy hőálló tálkába vizet teszek az aljába.
A megkelt tésztát bemetszem, megspriccelem hideg vízzel, és a forrós sütőben szép ropogósra sütöm, 30-35 perc.
Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlapanyagokat összegyurjuk, ha kell sütőliszttel formazzuk ha nedvesnek érezzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű