50 dkg liszt
1 harmad tk.porélesztő
1 és fél tk. só
350-400 ml víz
A száraz anyagokat összekeverni.Hozzá a víz.Géppel 5 perc dagasztás.Fóliával letakarni,12-13 órát a pulton hagyni.Szinte teljesen folyós.Lisztezett deszkára önteni,nem kell gyúrni,csak fentről,lentről,jobbról,balról ráhajtani, formázni.Egy ruhát belisztezni rá a tészta,lisztezni,ruhát ráhajtani. Vaslábast fedővel betenni a sütőbe és 220 fokra melegíteni.Amíg a sütő melegszik addig kel a tészta.Tenyérre fordítani és beledobni a forró edénybe. Kb.30-35 percig sütni fedővel. Fedő nélkül még 15 percig sütni.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a napraforgóolajat és a vizet, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk. A ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet szitáld át. Rakd az élesztőt másfél deci langyos vízbe, add hozzá a cukrot és nagyon kevés lisztet, majd keverd krémesre. Takard le, és várj körülbelül 10-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti recepten kicsit módosítottam. (Hozzávalók és elkészítés) Selymes tapintású tészta lesz Fél óra pihenés után átmozgatom Fél órát megint pihen. Formázom Sütőpapíros j...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű