Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

209. Kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 harmad tk.porélesztő
1 és fél tk. só
350-400 ml víz

Elkészítés:


A száraz anyagokat összekeverni.Hozzá a víz.Géppel 5 perc dagasztás.Fóliával letakarni,12-13 órát a pulton hagyni.Szinte teljesen folyós.Lisztezett deszkára önteni,nem kell gyúrni,csak fentről,lentről,jobbról,balról ráhajtani, formázni.Egy ruhát belisztezni rá a tészta,lisztezni,ruhát ráhajtani. Vaslábast fedővel betenni a sütőbe és 220 fokra melegíteni.Amíg a sütő melegszik addig kel a tészta.Tenyérre fordítani és beledobni a forró edénybe. Kb.30-35 percig sütni fedővel. Fedő nélkül még 15 percig sütni.

209. Kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KUTYULÓS KENYÉR
KUTYULÓS KENYÉR

》Egy műanyag, vagy kerámia tálba beleteszem a lisztet, élesztőt és a sót. ( itt vigyázok, hogy ne érjenek egymáshoz) 》Beleöntöm a vizet is és egy fakanállal összekeverem, kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vizes Zsemle
Vizes Zsemle

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Laugenstangen, selbst gemacht
Laugenstangen, selbst gemacht

Das Mehl in eine große Rührschüssel sieben, das Salz darunter mischen. Anschließend das Wasser erhitzen, darin die Butter schmelzen, die kalte Milch dazugeben und in der nun lauwar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. 2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk