50 dkg liszt
1 harmad tk.porélesztő
1 és fél tk. só
350-400 ml víz
A száraz anyagokat összekeverni.Hozzá a víz.Géppel 5 perc dagasztás.Fóliával letakarni,12-13 órát a pulton hagyni.Szinte teljesen folyós.Lisztezett deszkára önteni,nem kell gyúrni,csak fentről,lentről,jobbról,balról ráhajtani, formázni.Egy ruhát belisztezni rá a tészta,lisztezni,ruhát ráhajtani. Vaslábast fedővel betenni a sütőbe és 220 fokra melegíteni.Amíg a sütő melegszik addig kel a tészta.Tenyérre fordítani és beledobni a forró edénybe. Kb.30-35 percig sütni fedővel. Fedő nélkül még 15 percig sütni.
Rugalmas tésztát dagasztunk, a duplájára kelesztjük. 6 felé vesszük, ovális alakúra nyújtjuk, a széleit szépen felsodorjuk. Megkenjük egy fél kanálnyi tejföllel, és a kis kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: lisztet összekeverjük az élesztővel. sóval, a langyos vízzel jól eldolgozzuk. A tálban hagyva letakarjuk, kelesztjük kb 2 óra. A tésztát hosszúkás zsírral kikent jénai...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű