Családireceptkönyv.hu

császárzsemlye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl víz
1 db tojás
egy kiskanál cukor
egy zacskó porélesztő (vagy fél kocka friss)
egy kiskanál só
egy nagy evőkanál puha vaj
+ 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:


Langyosítsuk meg a vizet és tejet Kenyérütőgépbe öntöttem, rá a fele liszt, majd só, puha vaj. Másik fele liszt, és arra tettem a tojást, a cukrot és a / 7 dkg / porélesztőt . Elindítottam 8 programon a dagasztást, mikor már egész jó formája volt, szórtam a tetejére fokhagymaport és szárított petrezselymet. Megkelt, 8 db egyforma részre vettem, és elkezdtem kisodorni egyesével, kb 45 cm-es darabokra. A formázást még gyakorolnom kell . Tojással lekentem. 200 fokra előmelegített sütőbe kb 20 percig sült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Finom házi kenyér
Finom házi kenyér

Bedagasztom, 10 percig kelesztem, átgyúrom, 20 percig kelesztem, megformázom, kacsasütőben kelesztem még kb 30 percet amíg a sütő 230 fokra melegszik. Fedővel együtt sütöm kb 15-20...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kifli
Kifli

Sütés előtt tejjel kentem le sütés után pici vajjal kentem át. Dagasztàs ➡️10perc pihentetés ➡️ formázás ➡️ 40 perc kelesztès ➡️220 fokos sütőben 25 -30 perc sütès

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest
Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest

A kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovász Boros Vali receptje alapján
Kovász Boros Vali receptje alapján

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk