Családireceptkönyv.hu

39. Kis buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


340 ml víz
4 g porélesztő
8 g só
6 g cukor
500 g liszt

Elkészítés:


Víz, cukor, élesztő fut
Liszt, só dagaszt.
Átgyúr, kel 1 óra.
Átgyúr 30 perc kel.
Átgyúr oszt 6 felé,gömbölyít, kel 5 perc
Tenyérrel formál, kel 20 perc, megszór liszt
Sütőbe víz 200 fok
Oldalról bevág , spriccel
15 - 20 perc süt

Trükkök, tippek, praktikák:


39. Kis buci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Mediterrán kenyér
Mediterrán kenyér

A tésztát kenyérsütőgépben dagasztjuk a megfelelő programon. Ha szükséges, nyitott tetővel dolgoztatjuk, nehogy túlmelegedjen a tészta. Mikor kész, kissé átgyúrjuk. Kelesztőtálba t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tamás
Ciabatta
Ciabatta

Tegyük a robotgép üstjébe a vizet, az élesztőt és a cukrot, keverjük össze, majd tegyük félre egy kicsit. Ha megkelt az élesztő, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csuda szép kenyér receptje
Csuda szép kenyér receptje

Bedagasztom, 10 percig kelesztem, átgyúrom, 20 percig kelesztem, megformázom, kacsasütőben kelesztem még kb 30 percet amíg a sütő 230 fokra melegszik. Fedővel együtt sütöm kb 15-20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chapati, indiai lepénykenyér
Chapati, indiai lepénykenyér

1) Tálba mértem a lisztet, elkevertem a sóval. A közepébe mélyedést nyomtam az öklömmel, beleöntöttem a forró vizet és az olajat. Fakanállal elkevertem és folyamatosan dolgoztam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk