40 dkg kenyér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
3 kk só
1 tk cukor
1,5-2 dl víz
1 ek sikér
élesztő futtatni,tej,cukor
dagasztó edénybe liszt, bele az élesztő,sikér,víz kicsit összedolgozni majd hozzá a só. Dagasztani. 40-60 perc kelni. Formázni.
180 fok kb.35 perc sütés
Egy 750 ml-es üvegbe tettem az almát, ráöntöttem a vizet, rácsavartam a tetőt és összeráztam. Mindennap többször lecsavartam a tetejét az üvegnek és kanállal megkevertem az almát....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat. 2. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. 3. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűlkészítés Kovász készítünk 2 dl meleg víz, az élesztő és 3 kanál liszt segítségével. 30 percig kelni hagyjuk. Ha a kovász kész, 2 dl meleg vízben feloldjuk a sót....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Schritt Für die Ciabattas als Erstes den Vorteig zubereiten. Hierzu die Hefe mit Wasser und Yaconsirup in einem Becher verrühren und 10 Min. stehen lassen. Dann das Mehl in ein...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű