menu

Családireceptkönyv.hu

228. Rozskenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg kenyér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
3 kk só
1 tk cukor
1,5-2 dl víz
1 ek sikér

Elkészítés:


élesztő futtatni,tej,cukor
dagasztó edénybe liszt, bele az élesztő,sikér,víz kicsit összedolgozni majd hozzá a só. Dagasztani. 40-60 perc kelni. Formázni.
180 fok kb.35 perc sütés

228. Rozskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almakovász készítése 2017.06.16-19
Almakovász készítése 2017.06.16-19

Egy 750 ml-es üvegbe tettem az almát, ráöntöttem a vizet, rácsavartam a tetőt és összeráztam. Mindennap többször lecsavartam a tetejét az üvegnek és kanállal megkevertem az almát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Szódabikarbónás ír kenyér
Szódabikarbónás ír kenyér

1. Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat. 2. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. 3. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

lkészítés Kovász készítünk 2 dl meleg víz, az élesztő és 3 kanál liszt segítségével. 30 percig kelni hagyjuk. Ha a kovász kész, 2 dl meleg vízben feloldjuk a sót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Ciabatta mit getrockneten Tomaten
Ciabatta mit getrockneten Tomaten

1. Schritt Für die Ciabattas als Erstes den Vorteig zubereiten. Hierzu die Hefe mit Wasser und Yaconsirup in einem Becher verrühren und 10 Min. stehen lassen. Dann das Mehl in ein...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk