2017.11.22-23
Fehér kenyér Pataki kenyérsütő edényben sült. Előtésztával, 12 órás hűtős kelesztéssel készült.1256 g lett.
Recept:
Előtésztát készítettem:
170 g frissen etetett kovász
140 g sör
360 g víz
400 g Tüskeszentpéteri kenyérliszt BL 80
Kézi robotgéppel összekevertem. 6 órát keltkonyhapulton.
Hozzáadtam 400 g Lidl BL 55 finom lisztet.
20 g sót/ A sót a dagasztás végén szórtam a tálba/
Géppel dagasztottam 10 percet.
Dagasztás és formázás között 2 óra 30 perc telt el, közben kétszer hajtogattam.
Formázás után szakajtóban, 7 fokos hűtőben kelt 12 órát.
Reggel szilikonos sütőpapírra borítottam, bevágtam, beletettem a pataki kenyérsütőbe.
A hideg villanysütő rácsára tettem a kenyérsütőt.
Ekkor bekapcsoltam a sütőt.
250 fokon sült fedővel alsó+ felső lángon 30 percet
220 fokon fedővel " 13 percet
220 fokon fedő nélkül " 23 percet
220 fokon alsó lángon 8 percet
Egy fakanállal összekeverjük az egészet. Kidagasztjuk annyira, hogy ne ragadjon a kezünkhöz vagy a dagasztó edény falához. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és hagyjuk állni (...
Elkészítési idő:◾️A lisztet átszitáljuk és belekeverjük a sikért és a sót. ◾️A közepébe mélyedést készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizet. ◾️Hozzáadjuk a vajat és...
Elkészítési idő: 60 perc + pihenA tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Kb. 10 percig pihentetjük, (ennyi idő alatt szépen “megdagad”), vizes kézzel bucit formázunk (én két db kisebb zseml...
Elkészítési idő: