2017.11.22-23
Fehér kenyér Pataki kenyérsütő edényben sült. Előtésztával, 12 órás hűtős kelesztéssel készült.1256 g lett.
Recept:
Előtésztát készítettem:
170 g frissen etetett kovász
140 g sör
360 g víz
400 g Tüskeszentpéteri kenyérliszt BL 80
Kézi robotgéppel összekevertem. 6 órát keltkonyhapulton.
Hozzáadtam 400 g Lidl BL 55 finom lisztet.
20 g sót/ A sót a dagasztás végén szórtam a tálba/
Géppel dagasztottam 10 percet.
Dagasztás és formázás között 2 óra 30 perc telt el, közben kétszer hajtogattam.
Formázás után szakajtóban, 7 fokos hűtőben kelt 12 órát.
Reggel szilikonos sütőpapírra borítottam, bevágtam, beletettem a pataki kenyérsütőbe.
A hideg villanysütő rácsára tettem a kenyérsütőt.
Ekkor bekapcsoltam a sütőt.
250 fokon sült fedővel alsó+ felső lángon 30 percet
220 fokon fedővel " 13 percet
220 fokon fedő nélkül " 23 percet
220 fokon alsó lángon 8 percet
1 tojás 50 gr reszelt sajt,kisütni palacsintasuton. Bármilyen feltét jó rá de akár hamburgert is csinalhatunk belole
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyűjénaiban sütve. Este. Összeállítva, lefedve a konyhapulton hagytam. Reggel hozzá a többi Gépi dagasztás után 10perc pihi, majd kézzel átdolgoztam. 1óra kelesztés következett,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kovászos kenyérhez szükség van egy jó érett kovászra, ami télen max. 10-12, nyáron akár 5-6 órával korábban lett megetetve. Szép buborékos és magasra emelkedett, akkor lehet vele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. 2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz