Családireceptkönyv.hu

191. Bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg finomliszt
3 dl víz (normál hőmérséklet)
2 dkg friss élesztő
1 mk cukor

50 g joghurt /tejföl
2 dl víz
5 g friss élesztő
2 tk só
60 dkg finomliszt



Elkészítés:


A 20 dkg lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a cukrot és a közepébe öntöttem a vizet.
Belemorzsoltam a 2 dkg friss élesztőt, alaposan összekevertem.
Lefedtem egy konyharuhával a tálat, majd hagytam, hogy 1 óra alatt az egész megeredjen/beinduljon.

Ekkor a joghurttal, a többi vízzel, a maradék 5 g friss élesztővel, sóval és még 60 dkg liszttel összeállítottam a tésztát.

A tálban hagytam 15 percet pihenni, majd a munkapulton átgyúrtam a tésztát, cipóvá formáltam, letakartam és hagytam, hogy duplájára keljen. kb.30 perc.
4 részre osztottam,oválisra nyújtottam, a hosszabbik oldaláról kezdve, az első hajtást lenyomkodtam,majd lazábban feltekertem,"bagett" formára alakítottam.

Sütőpapírral borított rácsra raktam egymás mellé.
Hagytam, hogy duplájára keljenek.
Éles késsel több helyen hosszában bemetszettem a tetejüket.
Tehát nem formázás után és nem közvetlenül a sütőbe tevés előtt, de inkább ehhez közelebb,mint a formázáshoz. Amikor már kel a tészta, akkor szépen nyílik szét.
A sütőt 200 fokra állítottam, vizet öntöttem egy kisebb tepsibe és a sütő aljába tettem. 25 perc alatt sültek ropogósra.
Amikor készen lettek, lespricceltem vízzel és hagytam kihűlni őket































Trükkök, tippek, praktikák:



"









191. Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyérsütős recept
Kenyérsütős recept

6 tojást üss fel, és tedd a sütőedénybe 4 púpozott evőkanál napraforgó maglisztet /pelletet/ (10-12 dkg) szórj szintén az edénybe Egy egy késhegynyi sót, továbbá egy evőkanál zsí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

A szénhidrátcsökkentett lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és az élesztővel. A lisztes keverékbe fakanállal belekeverjük a langyos vizet és egynemű tésztává összekeverjük (csak...

Elkészítési idő: 8 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
196.Ciabatta kenyére
196.Ciabatta kenyére

Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni. Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk