1 kg liszt, 10 dkg reszelt sajt, só(kóstoljuk a tésztát), 5.5 dl tej, 5dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 10 dkg olvasztott ráma,
tetejére: 1 tojás, sajt, az anyagokat jól kidagasztjuk, 1 órát pihentetjük, majd 10 gombócot formázunk belőle, a gombócokat egyenként oválisra nyújtjuk, feltekerjük, a végét összecsípjük, tepsiben még 45 percet keleszteni, felvert tojással megkenni, sajtot rá, gőzös sütőben sütni.
A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáütjük a tojást és jó habosra felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lenmaglisztet és a sütőport. Alaposan elkeverjük és mikróba téve a legmagasabb fok...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA langyos vízben feloldjuk a cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. A diót mozsárban összetörtjük (csak nagyjából). A liszteket egy dagasztótálba kimérjük, hozzáadtam a lenmago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagaszt 15 perc pihentetés átgyúr 15 perc pihentetés felgömbölyít 10 perc pihentetés felgömbölyít,lisztbe forgat Kelesztés 30 perc èls kèssel megvág Sütés előmeleg...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A lisztet tálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, annyit, amennyit a tészta felvesz, és kenyértésztát dagasztunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű