menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér thang zonggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


thang zong : 25 gr. liszt, 150 ml víz
Tészta : 50 dkg liszt, 3 dl jó langyos víz ( nem csapvíz ), fél evőkanál só, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál aszkorbinsav, 1 evőkanál burgonyapehely ( elhagyható ) 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


Először a thang zongot készítem el mert azt ki kell hűteni. A lisztet összefőzöm a vízzel és lehűtöm. A hozzávalókból a kihűlt thang zonggal együtt egy nagyon szép sima tésztát dagasztok. Annyi ideig kelesztem,hogy duplájára nőjön. Én közben egyszer átgyúrom,jót tesz neki. Ha megkelt formázom és hagyom ismét kelni a sütőformában. Amikor szépen megnő bevagdalom és bekapcsolom a sütőt 220 fokra. Gőzfunkcióval sütöm 20 percig majd 25 percig 200 fokon. Mielőtt sütőbe rakom lespriccelem vízzel majd amikor kiveszem szintén. Rácson hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kukoricás kenyér
Kukoricás kenyér

Gyorskovász kimérjük és beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe, amiben már a tejet bele mértük, a tojást is hozzáadjuk. Kimérjük a finom lisztet, elkeverjük benne a sót meg a cukrot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér alap recept(Bagetthez,kiflihez,zsemléhez)
Kenyér alap recept(Bagetthez,kiflihez,zsemléhez)

Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kukoricás lepényke (chilis babhoz)
Kukoricás lepényke (chilis babhoz)

A krumplit meghámozzuk és nyersen lereszeljük. Azután a tojással, a tojások sárgájával, a kukoricával, sóval, cayenne borssal vagy chiliporral és annyi liszttel, amennyit felvesz,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kenyérsütés öregtésztával Limara
Kenyérsütés öregtésztával Limara

Hozzávalókat bedagasztjuk. A kelesztési mód és idő, valamint a formázás, majd a sütés ugyanúgy történik, mint amikor csak élesztővel készítjük. Sütés 35-40 perc.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk