thang zong : 25 gr. liszt, 150 ml víz
Tészta : 50 dkg liszt, 3 dl jó langyos víz ( nem csapvíz ), fél evőkanál só, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál aszkorbinsav, 1 evőkanál burgonyapehely ( elhagyható ) 2 evőkanál étolaj
Először a thang zongot készítem el mert azt ki kell hűteni. A lisztet összefőzöm a vízzel és lehűtöm. A hozzávalókból a kihűlt thang zonggal együtt egy nagyon szép sima tésztát dagasztok. Annyi ideig kelesztem,hogy duplájára nőjön. Én közben egyszer átgyúrom,jót tesz neki. Ha megkelt formázom és hagyom ismét kelni a sütőformában. Amikor szépen megnő bevagdalom és bekapcsolom a sütőt 220 fokra. Gőzfunkcióval sütöm 20 percig majd 25 percig 200 fokon. Mielőtt sütőbe rakom lespriccelem vízzel majd amikor kiveszem szintén. Rácson hagyom kihűlni.
1. Verd fel a tojásokat. 2. Egy külön tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd alaposan dolgozd össze a tojással. 3. A jól összekevert masszából 1-1 evőkanálnyit felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverem a langyos vizet, az olajat, a sót és az élesztőt. Dagasztó géppel összekeverem, lágy, de nem ragacsos tészta lesz, Ha kell, akkor még lehet lisztet adni hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a turmixgépbe a 3 darab tojást, olajat, cukrot, a meghámozott narancsot, miután selymes állagúra turmixoltuk, öntsük egy tálba, majd a lisztet óvatosan keverjük bele a naran...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű~A száraz hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd hozzáteszem az olajat, tejterméket és a vízet melyben feloldottam az élesztőt, lefedem, 1 órát a pulton hagyom. Ezalatt mege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű