thang zong : 25 gr. liszt, 150 ml víz
Tészta : 50 dkg liszt, 3 dl jó langyos víz ( nem csapvíz ), fél evőkanál só, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál aszkorbinsav, 1 evőkanál burgonyapehely ( elhagyható ) 2 evőkanál étolaj
Először a thang zongot készítem el mert azt ki kell hűteni. A lisztet összefőzöm a vízzel és lehűtöm. A hozzávalókból a kihűlt thang zonggal együtt egy nagyon szép sima tésztát dagasztok. Annyi ideig kelesztem,hogy duplájára nőjön. Én közben egyszer átgyúrom,jót tesz neki. Ha megkelt formázom és hagyom ismét kelni a sütőformában. Amikor szépen megnő bevagdalom és bekapcsolom a sütőt 220 fokra. Gőzfunkcióval sütöm 20 percig majd 25 percig 200 fokon. Mielőtt sütőbe rakom lespriccelem vízzel majd amikor kiveszem szintén. Rácson hagyom kihűlni.
Az élesztőt egy nagy tálban elkeverjük a langyos vízben, majd hozzászórjuk a lisztet és a sót, összekeverjük. Amikor összeállt a tészta, deszkára tesszük, és kezdődhet a csapkodás...
Elkészítési idő: 3 óra - 20 perc Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Kimérünk belőle 100 g-ot. Teszünk hozzá 150 g teljes kiőrlésű búzalisztet megsózzuk, összekeverjük, majd belemorzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom, 10 percig kelesztem, átgyúrom, 20 percig kelesztem, megformázom, kacsasütőben kelesztem még kb 30 percet amíg a sütő 230 fokra melegszik. Fedővel együtt sütöm kb 15-20...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral a langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Majd beletesszük az olajat, jogurtot és sót, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen 1 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes