1 db karfiol
5 dkg parmezán sajt
2 db tojás
2 evőkanál mandulaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só bors
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd körülbelül egy percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ha langyosra hűl, daráld vagy reszeld le. A legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. Rakd konyharuhába, és jól csavard ki belőle a vizet.
Tedd hozzá a felvert tojást, a reszelt parmezánt, a mandulalisztet, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Egy sütőpapírra formázz a masszából tetszőleges nagyságú lepényeket, korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Érdemes közben a lepényt óvatosan megfordítani, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
Ha fogyózol, vagy rajongsz a zöldséges ételekért, a hagyományos kenyér helyett válaszd a ropogós karfiollepényt! Szívesen eszed majd rendszeresen, hisz finom, nem hizlal, és alig van vele munka. Rostokban, fehérjékben gazdag, és a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kész lepények közé rakj mindenféle finomságot, csirkét, zöldségeket, vagy kend meg szószokkal.
-A magokat finomra daráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, a zsiradékot is, és lassan elkezdjük adagolni hozzá a vizet, eközben kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk. -Pihen...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: NehézA kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Megragadták. Letakarom és me...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: NehézElőtészta: Èlesztőt langyos vízben mokkáskanál cukorral kikeverni ( nem kell felfuttatni ) Liszthez adni joghurttal együtt annyi langyos vizet , hogy noki állagú tészta legyen ....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220'C-ra Adjuk hozzá a darított lenmagot a vízhez, és hagyjuk 15 percig ülni. Közben keverjük össze a száraz összetevőket egy nagy tálban, beleértve a nyílg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz