1 db karfiol
5 dkg parmezán sajt
2 db tojás
2 evőkanál mandulaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só bors
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd körülbelül egy percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ha langyosra hűl, daráld vagy reszeld le. A legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. Rakd konyharuhába, és jól csavard ki belőle a vizet.
Tedd hozzá a felvert tojást, a reszelt parmezánt, a mandulalisztet, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Egy sütőpapírra formázz a masszából tetszőleges nagyságú lepényeket, korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Érdemes közben a lepényt óvatosan megfordítani, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
Ha fogyózol, vagy rajongsz a zöldséges ételekért, a hagyományos kenyér helyett válaszd a ropogós karfiollepényt! Szívesen eszed majd rendszeresen, hisz finom, nem hizlal, és alig van vele munka. Rostokban, fehérjékben gazdag, és a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kész lepények közé rakj mindenféle finomságot, csirkét, zöldségeket, vagy kend meg szószokkal.
Egy tálba mérjük a liszteket, a zabpelyhet, a szárított búzakovászt és a sót. Alaposan elkeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a vizet, a tejfölt, a mézet, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban össze kell kutyulni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összekeverünk,dagasztjuk és kiolajozott tálban,fóliával letakarva kelesztjük 35 percig.Átgyúrjuk,ötfelé elosztjuk,formázzuk,tojással lekenjük és kelesztjük 60 percet.Lekenj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes