Családireceptkönyv.hu

Rostban gazdag kenyér


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 10 dkg Mester házi kenyértliszt
- 8 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg glutenix magkeverékes kenyérliszt
- 2 dkg cirokliszt
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- tetszés szerint tehetünk bele magvakat

Elkészítés:


A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk magvakkal. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A cirok igen gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma. Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel, így vércukorszintünket is kevésbé terheli meg.

Rostban gazdag kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gluténmentes, Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő: Fél nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
175. 1 vekni, 1 cipó
175. 1 vekni, 1 cipó

jénaiban sütve. Este. Összeállítva, lefedve a konyhapulton hagytam. Reggel hozzá a többi Gépi dagasztás után 10perc pihi, majd kézzel átdolgoztam. 1óra kelesztés következett,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Parasztkenyér - hibrid
Parasztkenyér - hibrid

Előző este: A hűtőben tárolt anyakovászból kiveszek egy teáskanálnyit (10-20gr) Hozzáadok 80g vizet és 100g BL80 kenyérlisztet valamint egy csipet tk rozslisztet (ez elhagyható,...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Tekert kifli
Tekert kifli

Elkészítése: Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban./1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt\./ Egyik lap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk