1 db 20 cm-es pizzához
65 g + 5 g Szafi Free pizza lisztkeverék
8 g frissen facsart citromlé
50 g langyos víz
percig pihentessük.
Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle olajspray-vel (EZ Coat olaj spray ITT!) lefújt zsírpapíron (amin sütni fogjuk) egy 20-22 cm-es pizzalapot (az olajozott zsírpapír azért fontos, hogy a rosszabb minőségű papírra se ragadjon rá sütés
után)!
Kenjük meg vastagon (hogy sütés közben a tészta magába szívja) paradicsomszósszal, majd tegyük rá a kedvenc feltétünket.
Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső programon 10 percig süssük, majd 180 fokon 12 percig.
A liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük. A 2 tojást a lisztes keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Miután felfutott 150 g Schär mix B liszt, 100 g Nutri Free mix per pane liszt, egy ek. cukor, egy kevés só (a Nutri Free miatt al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összeöntünk és csomómentesre mixereljük. A vízből annyit adagoljunk, hogy hagyományos palacsinta tészta állagot kapjunk, majd 10 percre hagyjuk állni. Azután újra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz