150 gr Farmo LP Low Protein liszt
100 gr Schar Mix It Universal liszt
13 gr friss Budafoki élesztő
5 gr cukor
5 gr só
20 ml (2 ek.) olaj
250 ml kézmeleg víz
10 gr utifűmaghéj
A szokásos módon az élesztőt a cukorral és a kézmeleg vízzel felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, addig pedig a szárazanyagot kikevertem. Beleöntöttem az élesztős vizet és robotgéppel összedolgoztattam. Hozzáadtam az olajat is, ezt is belekeverte a gép. A kész tésztát (ragacsos, de úgy jó) enyhén olajos kézzel 6 részre osztottam, majd egyenként kb. 13 cm-es bagettet formáztam a gombócokból. Sütőpapíros bagettrácsra tettem, lekentem olajjal, leszórtam maggal némelyiket, és 35 fokos sütőbe tettem 35 percre kelni a tésztát.
Mikor megkelt még egyszer átkentem olajjal és 180 fokra emeltem a hőmérsékletet és 35 perc alatt készre sütöttem.
6 db (egyenként kb. 13 cm-es bagetthez)
Tészta: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, útifűmaghéj liszttel majd hozzáadjuk a joghurtot, majd a felfuttatot élesztőt és a mixerdagasztój...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, 1 ek. cukrot, meglangyosítjuk, s megkelesztjük benne az élesztőt. Ezután a tészta összes hozzávalóját jól kidolgozzuk. Letakarva ½...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kis lábasban, öntjük a rizstejet, beletesszük a rizspelyhet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik ez körül-belül 5 perc, majd hozzáadjunk a fahéjat. Fedő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű