32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
1 evőkanál burgonyapeh
20 gramm friss Budafoki élesztő
1 kk cukor
8 gr fiber husk- útifű maghéj
1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
300 ml víz
kókuszzsír a kenéshez
vegyes magkeverék
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Olajos kézzel 8 gombócra osztottam, majd zsemléket formáltam a gombócokból.
Ekkor megkentem vékonyan a tetejüket, majd fejjel lefelé belenyomtam a magkeverékbe.
Sütőpapíros tepsire tettem őket, és 30 fokos sütőben 1 órát kelesztettem.
Ezután a sütőt 185 fokra melegítettem fel és 35 perc alatt készre sütöttem a zsemléket.
A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem. Utána összetöröm. Hozzáadok egy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásfehérjéket felverem, és a sárgáját hozzákeverem a kakaóporhoz hozzákeverem a porcukrot hozzákeverem a többi hozzávalót és egy egyszerű piskótát sütünk felkockázzuk, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a tejföllel, a túróval, a tojással, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert rizslisztet. A sütőpapírral bélelt sütőtálba önt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót és a joghurtot egy kis tejjel összeturmixolom, a tojást kikeverem a cukorral és van.cukorral. Összeöntöm, majd hozzáadom a maradék tejet, a lisztet és a sütőport. Kiolajoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz