32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
1 evőkanál burgonyapeh
20 gramm friss Budafoki élesztő
1 kk cukor
8 gr fiber husk- útifű maghéj
1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
300 ml víz
kókuszzsír a kenéshez
vegyes magkeverék
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Olajos kézzel 8 gombócra osztottam, majd zsemléket formáltam a gombócokból.
Ekkor megkentem vékonyan a tetejüket, majd fejjel lefelé belenyomtam a magkeverékbe.
Sütőpapíros tepsire tettem őket, és 30 fokos sütőben 1 órát kelesztettem.
Ezután a sütőt 185 fokra melegítettem fel és 35 perc alatt készre sütöttem a zsemléket.
Vágjuk fel csíkokra a zöldséget fűszerezzük meg. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, majd 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt süssük meg.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézAz élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttattam. A liszteket, a sót és az útifüvet összekevertem, hozzáadtam az élesztős tejet, a langyos tejfölt és a tojást. Bekapcsoltam a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizses csoki sokunk kedvence, házilag is elkészíthető A csokoládét is érdemes puffasztott rizzsel, kölessel vagy pattogatott amaránttal keverni. Ezt mi magunk is könnyedén meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat kézi mixer dagasztó karjával alaposan elkeverjük, az olajat utoljára t...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyű