15 dkg Schar B és Beiker liszt vegyesen (de bármilyen kenyérliszttel jó)
6 dkg rizsliszt
250 ml víz és tej keveréke
10 g friss élesztő (nekem fél cs szárított volt)
1 ek olaj
1 tk só
Tettem a tésztába még sajtot kockára vágva és sonkát.
Ezeket robotgéppel kikeverni,állni 15 percet,majd az előmelegített melegszendvics sütőbe kanalazni.Én megkentem a sütőt olajjal és szórtam bele szezámot.
Lehet édesen is csinálni.
Bármilyeb más kenyér liszt is jó hozzá.
Minden hozzávalót összeöntünk és csomómentesre mixereljük. A vízből annyit adagoljunk, hogy hagyományos palacsinta tészta állagot kapjunk, majd 10 percre hagyjuk állni. Azután újra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket lereszeljük, kinyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket és egy tálba tesszük. A húst is hozzáadjuk, majd a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűForrósítsunk fel egy palacsintasütőt. Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt. Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket. Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük pala...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lemosott sertéshúst ledaráljuk, majd hozzákeverjük a nyers tojást, a beáztatott és kinyomkodott kukoricakenyeret, sót és az olaj felén megfonnyasztott vöröshagymát, őrölt borsot,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű