30 dkg liszt (pl. spar free from)
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
1 ek cukor
Fél kocka budafoki élesztő
Csipet só
3 dkg olvasztott vaj
A cukros meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, tojásságájákat, sót, olvasztott vajat, majd az élesztőt. Összegyúrjuk, dagasztjuk. Kiszaggatjuk, majd 15-20 percig kelni hagyjuk. Bő olajban sütjük, míg aranybarna nem lesz. Tetejére kerülhet lekvár, nutella, porcukor.
Tészta Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot elfelezzük, felét a sárgájához adjuk, felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. 10 deka vajat (zsírt) 2-3 egész tojással, 12 deka cukorral, 30 deka liszttel fokozatosan jól kikeverünk, azután 2 és fél deci tejet adunk hozzá, majd kevés liszttel kevert 1 cso...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű