Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kefíres lángos 8. - félórás recept


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 bögre finomliszt (1 liter, bögre=2.5 dl)
4.2 dl kefir (3 pohár)
1 dkg élesztő
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:


1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt.
2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan.
3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki és szaggassuk ki.
4.Végül süssük ki forró, bőséges olajban. (Nem kell keleszteni.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Kefirből a nagyobb ml-est szoktam venni, és az is bevált már, hogy egy picit hagyom a lakás melegében "éledezni", akkor könnyebb vele dolgozni. Sőt egy kis tenyérre kent olajjal is meg szoktam segíteni. Időnként virslivel töltve is sütöm, de az apró darabokra darabolt feta sajttal, félbe hajtva is eszméletlen finom. Ha kicsit több időm van, akkor keverek bele fokhagymát, vagy fokhagyma granulátumot.
Feltétnek én általában fokhagymás tejfölt és sajtot szoktam ajánlani. Jó étvágyat hozzá!

Kefíres lángos 8. - félórás recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Levesben főtt töltelék
Levesben főtt töltelék

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba, vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom és a levesbe teszem a főzési idő felénél. Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis pacsa sütőben
Krumplis pacsa sütőben

Elkészítési idő: 1 óra főzéssel
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres paradicsomlekvár (Chatni)
Fűszeres paradicsomlekvár (Chatni)

A hozzávalókat állandó kavarás mellett hosszú ideig sűrűre főzni, kisebb üvegekbe tölteni, szárazon kidunsztolni.

Elkészítési idő: 2 óra (min)
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katka
Házi szódás cipó
Házi szódás cipó

Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, tegyük hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát. Morzsoljuk bele a vajat. Öntsünk bele annyi írót, hogy lágy tésztát kapjunk. Ne dagasszuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk