1 szita
1 sűrű szövésű konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fűszer
(nálam majoranna, kakukkfű és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt
A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”. :-) Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Minél tovább hagyjuk csepegni, annál sűrűbb lesz a végeredmény. Tehát ne aggódjunk, ha reggel nem vettük ki a hűtőből, és csak este jut rá időnk, vagy akár másnap reggel. Az ízén semmit se fog rontani! ;-)
A liszthez szitáljuk a sütőport, hogy ne maradjon csomós és alaposan összekeverjük. A főtt krumplit áttörjük vagy lereszeljük egy tálba. Beleöntjük az olvasztott vajat, a tejet és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertés az alap Ha kolbász, akkor alapból mindenki sertésben gondolkozik itthon (és paprikás megoldásban). A sertés majdnem mindegyik része használható kolbászba - amit nem saj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa azt szeretnéd, hogy sok virága legyen Egy csepp jódot cseppents 1 liter vízbe és 50 ml-t önts belőle minden muskátlis cserépbe. Ne önts rá többet, mert az nem tesz jót. Havon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megreszelem, levét kinyomom, majd összekeverem a pástétommal, a tojással, a fokhagymával és megsózom, megborsozom. Annyi zsemlemorzsát öntök hozzá, hogy keménykés massz...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: Könnyű