Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gundel palacsinta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db palacsinta

2 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg dió
vanília
fahéj
1 ek. rum
fahéj

20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 dl víz
0,5 dl rum

durvára vágott dió
tejszínhab

Elkészítés:


A tejszínt felforraljuk a vaníliával, fahéjjal és cukorral. Majd hozzáadjuk az őrölt diót és 1-2 perc alatt összefőzzük. Ha levettük a tűzről, öntünk bele 1 ek. rumot.. A palacsintákat megtöltjük a diókrémmel, majd félbehajtjuk, és ismét félbehajtjuk.
A csokoládéöntet hozzávalóit egy lábasban összekeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk.
A palacsintát csokoládéval meglocsoljuk, tejszínhabbal és durvára vágott dióval díszítjük.

Gundel palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SÜLT GESZTENYE HÁZILAG
SÜLT GESZTENYE HÁZILAG

Személyenként 15 dkg gesztenyét mossunk meg, majd éles késsel metsszük be az egyik oldalukat. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bõven ellepje, és fedõ alatt fõzzük kb. 25 percig. A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roxána
Székelyáposzta
Székelyáposzta

Pörkölt alapot készítünk a hússal. Káposztát össze vágjuk és megmossuk majd össze főzzük a pörkölttel. Vízzel felöntjük majd össze forraljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

1. Tegyük a keverőedénybe a hozzávalókat a liszt és a só kivételével és keverjük 2 p/37°C/2-es fokozaton, majd további 4 mp/4-es fokozaton. 2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KOVÁSZOS KÁPOSZTA -Boros Vali
KOVÁSZOS KÁPOSZTA -Boros Vali

Az új káposztából a legjobb, meleg vízbe leszedjük a leveleket, egy 5 literes műanyag vödröt (átlátszó, nápolyis) a legcélszerűbb erre használni, a vödör aljába kaprot teszek, azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk