Családireceptkönyv.hu

Almakarikák, fahéjas cukorban, karamell öntettel


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagy alma

Tészta
130 g liszt
¼ tk sütőpor
2 ek cukor
csipet só
csipet fahéj
1 nagy tojás, felverve
240 ml író
olaj a sütéshez

Fahéjas cukor
70 g cukor
2 tk fahéj

Elkészítés:


A tésztához keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a csipet fahéjat. Egy másik tálban pedig a tojást és írót.

Az almát szeleteld kb. 0,5 cm vastagságúra, a közepéből vágd ki a magházat kör alakú sütemény kiszúróval.

Egy harmadik edényben keverd össze a cukrot a fahéjjal.

Miközben az olaj melegszik, keverd össze a tészta száraz és nedves keverékeit.

Forgasd meg a tésztában az almakarikákat, a felesleget csepegtesd le és süsd mindkét oldalát aranybarnára az olajban.
Szedd papírtörlőre, pár másodperc után forgasd meg a fahéjas cukorban.
Melegen a legfinomabb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Különleges kényeztetés gyanánt készíts mellé karamellöntetet:
Hozzávalók
10 dkg barna cukor
0,6 dl tejszín
2 ek vaj
csipet só
1 tk vanília aroma

Főzd a hozzávalókat a vanília kivételével közepes/alacsony lángon, folyamatos keveréssel kb. 7 percig (vagy tovább) sűrűre.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliát és főzd, sűrítsd még egy percig legalább.
Töltsd kis befőttes üvegbe, így ha marad, akkor később is fel tudod használni. (Hűtőszekrényben néhány napig eláll.)

Tipp:
Ha nincs otthon író, akkor készíthetünk is:

- 2,5 dl tejben keverjünk el 1 ek frissen facsart citromlevet, 2 perc múlva már használhatjuk.

- vagy: 180 ml joghurthoz keverjünk 60 ml tejet

Almakarikák, fahéjas cukorban, karamell öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
A H Á Z I P A R I Z E R
A H Á Z I P A R I Z E R

Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mexikói sertéstokány
Mexikói sertéstokány

A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig párolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsálya - torokfájásra
Zsálya - torokfájásra

Amire vigyáznunk kell! Nem ajánlatos túl sokat fogyasztani a zsályából, mert csersavai és keserűanyagai az enzimműködést serkentik, így megzavarhatják az emésztőrendszert. Ha akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Filléres ebéd
Filléres ebéd

Kifőzzük a tésztát. Felaprítjuk a szalonnát, kolbászt, hagymát, fokhagymát. Ezeket serpenyőben egy kis olajon megpirítjuk. Tetszés szerint lehet hozzá bármi mást is tenni-...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk