menu

Családireceptkönyv.hu

Almakarikák, fahéjas cukorban, karamell öntettel


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagy alma

Tészta
130 g liszt
¼ tk sütőpor
2 ek cukor
csipet só
csipet fahéj
1 nagy tojás, felverve
240 ml író
olaj a sütéshez

Fahéjas cukor
70 g cukor
2 tk fahéj

Elkészítés:


A tésztához keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a csipet fahéjat. Egy másik tálban pedig a tojást és írót.

Az almát szeleteld kb. 0,5 cm vastagságúra, a közepéből vágd ki a magházat kör alakú sütemény kiszúróval.

Egy harmadik edényben keverd össze a cukrot a fahéjjal.

Miközben az olaj melegszik, keverd össze a tészta száraz és nedves keverékeit.

Forgasd meg a tésztában az almakarikákat, a felesleget csepegtesd le és süsd mindkét oldalát aranybarnára az olajban.
Szedd papírtörlőre, pár másodperc után forgasd meg a fahéjas cukorban.
Melegen a legfinomabb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Különleges kényeztetés gyanánt készíts mellé karamellöntetet:
Hozzávalók
10 dkg barna cukor
0,6 dl tejszín
2 ek vaj
csipet só
1 tk vanília aroma

Főzd a hozzávalókat a vanília kivételével közepes/alacsony lángon, folyamatos keveréssel kb. 7 percig (vagy tovább) sűrűre.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliát és főzd, sűrítsd még egy percig legalább.
Töltsd kis befőttes üvegbe, így ha marad, akkor később is fel tudod használni. (Hűtőszekrényben néhány napig eláll.)

Tipp:
Ha nincs otthon író, akkor készíthetünk is:

- 2,5 dl tejben keverjünk el 1 ek frissen facsart citromlevet, 2 perc múlva már használhatjuk.

- vagy: 180 ml joghurthoz keverjünk 60 ml tejet

Almakarikák, fahéjas cukorban, karamell öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tojáskrém -  mindig frissen készítsd!
Tojáskrém - mindig frissen készítsd!

Főzd a tojásokat lobogó, forró vízben kb. 5 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg őket. Tedd aprító- vagy turmixgépbe a főtt tojásokat és a többi hozzávalót, azután turmixold kréme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Jägerrouladen
Jägerrouladen

Schweineschnitzel dünn klopfen, mit Senf bestreichen, würzen mit Salz und Pfeffer, mit Schinken belegen und aufwickeln (evtl. mit Zahnstocher oder Faden fixieren). Die Rouladen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ras el Hanout - Észak-Afrika curryje
Ras el Hanout - Észak-Afrika curryje

Egy száraz serpenyőben közepes lángon megpirítjuk az alábbi fűszereket: szegfűszeg, szegfűbors, édeskömény, köménymag, fahéj, koriandermag, bors, kardamommag. Ha illatosra pirultak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Ropogós lencsefasírt
Avatar Zsike Kedvelnék
Ropogós lencsefasírt

Áztatás A lencsét szükség esetén 1-2 órára vízbe áztatjuk. Lencse megfőzése Sós, borsos vízben feltesszük főzni, a babérlevéllel, fokhagymával és hagymával ízesítjük a főzőlev...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk