Csőröge fánk! fél-kg-f liszt, 1-evő-kanál vaj, só, maréknyi kristálycukor, 1-darab egész tojás, két tojás-sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 1cs-sütőpor, 1- nagy db finom fajta tejföl, 6- deci olaj a sütéshez! Díszítéshez, 1- kis üveg lekvár, kevés porcukor!
A lisztet tálba rakom, közepébe mélyedést csinálok, hozzá adom a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, és egy pici sót, ezzel összekeverem, és az összes hozzávalókat belerakom, és össze gyúrom, jó kis rugalmas puha állagú kell legyen! Kicsit pihentetem, majd 2-centi- vastagra kinyújtom,kb-7-centis kockákra vágom, felrakom az olajat a sütéshez, és ez után, elkezdem csőröge szerűre kiforgatni úgy, hogy a közepén kilukasztom, és ügyes mozdulattal az egyik sarkát áthúzom, és kész a forma, nem túl forró olajban mindkét oldalán megsütöm! Ha kész vagyok vele, porcukorral-lekvárral ízesítem, illetve, díszítem! 50-perc alatt elkészül!
A sütésnél azért nagyon kell vigyázni, hogy hirtelen ne süljön, mert akkor nem sül át, nyers maradhat, ezért az olajnál vigyázok arra, hogy ne túl forró legyen amikor a tésztát bele rakom, előtte egy sütés próba, és ha már sül benne, akkor annyit rakok bele, számítva arra, hogy kétszeresére nő meg 5-6-db általában elég és akkor szépen megsül! !
1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, olivaolajat és a vizet, majd kidolgozzuk. 2. Ha már puha, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. 3. Kinyújtjuk, megkenjük tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt , a lisztet szitáljuk össze a sóval és a többi hozzávalóval dagasszunk tésztát. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombákat félbevágjuk, majd felszeleteljük, egy forró serpenyőbe dobjuk és szárazon pár percig pirítjuk őket. Amikor a gombák kissé megpirultak, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukorral.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom ,a felfuttatót élesztővel elkezdem kidolgozni a tésztát egy lágyabb tésztát dagasztunk belőle.Letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű