Csőröge fánk! fél-kg-f liszt, 1-evő-kanál vaj, só, maréknyi kristálycukor, 1-darab egész tojás, két tojás-sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 1cs-sütőpor, 1- nagy db finom fajta tejföl, 6- deci olaj a sütéshez! Díszítéshez, 1- kis üveg lekvár, kevés porcukor!
A lisztet tálba rakom, közepébe mélyedést csinálok, hozzá adom a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, és egy pici sót, ezzel összekeverem, és az összes hozzávalókat belerakom, és össze gyúrom, jó kis rugalmas puha állagú kell legyen! Kicsit pihentetem, majd 2-centi- vastagra kinyújtom,kb-7-centis kockákra vágom, felrakom az olajat a sütéshez, és ez után, elkezdem csőröge szerűre kiforgatni úgy, hogy a közepén kilukasztom, és ügyes mozdulattal az egyik sarkát áthúzom, és kész a forma, nem túl forró olajban mindkét oldalán megsütöm! Ha kész vagyok vele, porcukorral-lekvárral ízesítem, illetve, díszítem! 50-perc alatt elkészül!
A sütésnél azért nagyon kell vigyázni, hogy hirtelen ne süljön, mert akkor nem sül át, nyers maradhat, ezért az olajnál vigyázok arra, hogy ne túl forró legyen amikor a tésztát bele rakom, előtte egy sütés próba, és ha már sül benne, akkor annyit rakok bele, számítva arra, hogy kétszeresére nő meg 5-6-db általában elég és akkor szépen megsül! !
A víz és a cukor az edénybe tesszük és 5 P/100F/3F A hideg vizet és a citrom levet hozzá adjuk 3MP/3F A tojás fehérjét hozzá adjuk és 3MP/4F A masszát kb 4 cm magas edénybe tes...
Elkészítési idő: 15 percA burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük. A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serp...
Elkészítési idő: kb 1 óraA burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a kihűlt krumplit. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, liszteze...
Elkészítési idő:Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...
Elkészítési idő: