1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg húsos tv paprika
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
lestyán zöldje
1 kg tengeri só
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.
Én sóval raktam el...10-12 szál répa,10-12 szál gyökér,1 nagy zeller,1 kis fej kelkáposzta,1 kicsi karfiol,1 karalábé,3-4 zöldpaprika,2-3 fej vöröshagyma,10-12 gerezd fokhagyma,zeller és petrezselyem levél bőven. Én tettem hozzá egy apró fej lilakáposztát is. Minden ledaráltam az aprítóval,lemértem,kilónként raktam hozzá 20 dkg sót.Jól összekavartam és üvegekbe raktam!
A szárított gombát a főzés előtt legalább 4-5 órára vízbe áztatjuk, majd felhasználás előtt kiszedjük, és az ételbe tesszük. Az áztató lé is felhasználható, de az alját ne tegyük a...
Elkészítési idő:A második legfontosabb dolog a főzéshez használt alaplé. Ugyan a rizottó megfőne vízben is, de éppen a krémessége nagy részét és az intenzív ízét veszítené el. Ezért mindenképpen a...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adj hozzá pár csepp citromlevet is.
Elkészítési idő:Felkarikázzuk a szikkadt kifliket. Összekeverjük a tejet a tojások sárgájával, 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és beleáztatjuk a felkarikázott péksüteményt. Az almát megtisz...
Elkészítési idő: