1 kg hasaalja szalonna
1 db vöröshagyma
5 db fokhagyma gerezd
babér levél
só
egész bors
majoránna, őrölt kömény
ételízesítő
zsír
Kuktában előfőzöm a hasaalja szalonnát (megabálom) a fenti hozzávalókkal, miután megfőtt nagyobb darabokra vágom, bevagdosom tetejét, forró zsírban megsütöm, piros, ropogósra.
Főzd a tojásokat lobogó, forró vízben kb. 5 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg őket. Tedd aprító- vagy turmixgépbe a főtt tojásokat és a többi hozzávalót, azután turmixold kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű