1 kg hasaalja szalonna
1 db vöröshagyma
5 db fokhagyma gerezd
babér levél
só
egész bors
majoránna, őrölt kömény
ételízesítő
zsír
Kuktában előfőzöm a hasaalja szalonnát (megabálom) a fenti hozzávalókkal, miután megfőtt nagyobb darabokra vágom, bevagdosom tetejét, forró zsírban megsütöm, piros, ropogósra.
250 g mascarpone lesz belőle. Hozzávalók: fél liter legalább 30% -os habtejszin (jó a laktózmentes Aldi-s is), 1 evőkanál frissen facsart citrom leve. Eszközök hőmérő (mérési tarto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszefőzzük a barackot a cukorral és citromlével, míg a barack jól meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítjük és hagyjuk hűlni. A tejet felforraljuk és takarékra vesszük. A toj...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA káposztát párolni kezdjük és közben megcsináljuk a paprikásat és közben hozzáadjuk a káposztához a köménymagot.. majd mikor már majdnem teljesen megkészült a káposzta összekavarj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes