1 kg hasaalja szalonna
1 db vöröshagyma
5 db fokhagyma gerezd
babér levél
só
egész bors
majoránna, őrölt kömény
ételízesítő
zsír
Kuktában előfőzöm a hasaalja szalonnát (megabálom) a fenti hozzávalókkal, miután megfőtt nagyobb darabokra vágom, bevagdosom tetejét, forró zsírban megsütöm, piros, ropogósra.
A bögréket (4 db) kivajazzuk. Beletörünk 1-1 tojást, egy villával felverjük, majd megsózzuk. Hozzáadunk 1-1 kanál tejet. Beleszórjuk a szalonnát vagy sonkát, a felaprított zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA serpenyőben felforrósitjuk az olajat,majd beletesszük a lisztet.Habverővel addig kavargatjuk,mig kellemes zsemleszint nem kapunk.Erre azért van szükség,hogy a liszt elveszitse a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForraljatok össze fél pohár tejet, mozzarellát, parmezánt, illetve 170 gramm krémsajtot (mascarpone-t), majd a nyúlós, fehér krémet oszlassátok el egyenletesen egy lapos jénai tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjukban főzzük puhára, aztán pucoljuk meg őket, és krumplitörővel vagy reszelővel törjük/reszeljük le. Hagyjuk kihűlni, majd törjünk rá egy tojást, sózzuk és borsozz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű