4 kg bármilyen, jó minőségű, megtisztított, megmosott hibátlan gyümölcs,
1 kg cukor (legalkalmasabb a kristálycukor),
1 evőkanál szalicil,
1 liter víz.
Kell még az elkészítéshez egy teljesen hibátlan zománcozott edény és tiszta befőttesüveg. A befőttesüveget forró mosószeres vízben jól átmosom, alaposan kiöblítem, de nem törlöm ki, hanem tiszta ruhára borogatva, hagyom lecsurogni. A vizet, a cukrot és a szalicilt felforralom, és a forrásban levő lébe apránként belerakom a gyümölcsöt. A gyümölcstől a forrás megáll, tehát mielőtt újabb gyümölcsöt teszünk bele, meg kell várni, míg a víz újból forr egy-két percre. Ezután szűrőkanállal üvegekbe szedem. Végül a levet az üvegekbe szedett gyümölcsre öntöm, és gőzölés nélkül lekötöm. Többször kibontható, nem romlik el.
3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucolom kettévágom, lukat vágok a közepében, belehelyezem a császárszalonna darabokat sózom, borsozom. Sütőpapíron 150 fokon 1 órát sütöm. Lehet bármilyen szalámiva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű