700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
só
feketebors (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna
fűszerpaprika
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.
A szalonnát olajon megpirítjuk.
Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.
Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.
Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...
... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.
Összeforraljuk és kész is.
--A padlizsánt megmossuk( én megpucoltam ), majd szeletekre vágjuk. ---Besózzuk, majd hagyjuk egy darabig állni --. Utána az olajba belekeverjük a fűszereket, és a padlizsán darab...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojásokat törd fel, öntsd egy tálba, majd jól keverd össze és verd fel őket egy picit, hogy a fehérje és a sárgája jól elegyedjen. A sonkaszeletekkel bélelj ki egy-egy muffinfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőbb elkészítjük a pizza tésztát a szokásos módón. Az élesztőt és a cukrot meleg vízbe tesszük és felfutatjuk. 250 g lisztet egy tálba teszünk, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük, belekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű