menu

Családireceptkönyv.hu

Konyhai trükkök, fogások


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


bármi

Trükkök, tippek, praktikák:


Trükkök, fogások

Aszalás, szárítás
Aszalás, szárítás EZIDRI készülékekkel
Aszpik készítése
Belsőségek előkészítése (marha, borjú, sertés)
Blansírozás (előfőzés)
Bortészta készítése
Búzadara (gríz) pirítása
Cajun fűszerkeverék készítése
Citromhéj-befőtt készítése
Csipetke készítése
Csirke töltése
Csokoládé-bevonat készítése

Csont-alaplé készítése
Csontvelő főzése
Dashi alaplé készítése
Derítés (klarifírozás)
Diszkosz használata
Dunsztolás
Duchesse-burgonya készítése
Égetett tészta (képviselőfánk / profiterol) készítése
Flambírozás
Fogások AVAIR IDA kukta használatához
Füstölt húsok főzése
Fűszerecetek készítése
Fűszerek tartósítása és tárolása
Fűszerolajok készítése
Fűszervajak készítése
Galuska (levesbetét) készítése
Galuskaszaggatás (késsel, deszkával)
Gomba előkészítése
Gombapép készítése
Gőz- és vízfürdő használata
Grízgaluska készítése
Gyümölcsök kandírozása
Habarás
Hal-alaplé készítése
Halak előkészítése
Harissza készítése
Hurka, kolbász sütése
Húsgombóc (levesbetét) készítése
Húslevesek színezése
Kacsa- és libamáj sütése
Kelttészta készítése
Kenyérsütőgépek használata
Ketchup készítése
Keverés, hozzáadás
Koktélok készítése
Koktélok készítése - keverési trükkök
Koktélok készítése - díszítési trükkök
Korpacibere készítése
Kovász készítése
Kukorica főzése
Kukták használata
Krumpli sütése
Krumplifőzés
Krumpligombóc (levesbetét) készítése
Krumplival gyúrt tészta készítése
Kuszkusz párolása
Legírozás
Lepénytészta készítése
Maceszgombóc készítése
Májgaluska készítése
Marcipán készítése
Masalák készítése
Montírozás
Morzsa pirítása
Mustár házi készítése
Omlós (linzer-) tészta készítése
Omlóstészta-kosárkák készítése
Pácolás
Padlizsán előkészítése
Palacsinta sütése
Palacsinta-töltelékek készítése
Panírozás
Paradicsom előkészítése, töltése
Párolás
Paszírozás, áttörés
Pecsenyelé készítése
Pizzatészta készítése
Pohárválasztás
Pritamin készítése
Rántás
Rétes-töltelékek készítése
Rizses-húsos töltelék készítése
Rizs főzése, párolása
Rostélyos hagyma sütése
Saláta 1x1
Shichimi fűszerkeverék készítése
Simított csokoládés piskóta készítése
Sodó készítése
Sós mogyoró (mandula, dió) házilag
Sörtészta készítése
Spárga előkészítése, feldolgozása
Spékelés
Sűrítés másképpen
Sütés, nyárson
Sütés, roston
Sütés, sütőben
Sütőpor használata
Szárazbab, borsó, lencse előkészítése
Szárnyas-alaplé készítése
Szelethúsok elősütése
Szusi rizs készítése
Tarhonya főzése
Tartósítási stratégiák
Tészta keltése (élesztő futtatása)
Tésztafőzés
Tojásfehérje habbá verése
Tojásfőzés
Tojássütés
Tormakrém készítése
Tsukemono készítése
Vajasgaluska készítése
Vajastészta készítése
Vadhúsok előkészítése
Vaníliaeszencia készítése
Vaníliáscukor készítése
Zöldbab előkészítése
Zsemlekocka pirítása
Zsemlemorzsa készítése
Zsemlés töltelékek készítése
Zsírtalanítás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott finomságok
Rántott finomságok

A rántanivalókat elkészítem. Bepanírozom őket, és forró olajban kisütöm. Ezalatt bekeverem a mártogatóst és míg a finomságok kisülnek hagyom egy kicsit össze állni az ízeket (hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A sütőtök három arca | Chef a konyhámban! |
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
A sütőtök három arca | Chef a konyhámban! |

Elsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo kókusz joghurt
Paleo kókusz joghurt

1 liter kókusztejet (cocmasból is jó) felmelegítettem, de nem forraltam. Hozzáadtam egy adag probiotikumot aztán 1 ek zselatint elkevertem egy kicsi hideg vízben és azt is beleöntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A nem túl lágy tésztát letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. fél órán át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk